fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Panevėžys“ – „Riteriai“: pirmąjį ratą prisimenant

Kai prieš du mėnesius „Panevėžio“ futbolininkai atvyko į Vilnių, „Riteriai“ buvo ant bangos. Tos bangos nenumušė ir kelios dienos prieš tą dvikovą traumą patyręs Armantas Vitkauskas. Jį pakeitęs Lukas Paukštė sužaidė puikiai, tad buvo pripažintas geriausiu rungtynių žaidėju.

Ar galime ieškoti paralelių tarp pirmojo tarpusavio mačo ir to, kas mūsų laukia šį sekmadienį? Kažkuria prasme galima, nes ir prieš šią dvikovą „Riteriai“ itin užtikrintai susitvarkė su Gargždų „Banga“, o „Panevėžys“ turėjo sunkią, tiesa, pergalingai pasibaigusią akistatą „Hegelmann LFF taurės“ turnyre prieš „Kauno Žalgirį“. Savo ruožtu „Riteriai“ tuo metu jau ilsėjosi ir ruošėsi mačui su „Panevėžiu“.

Data: 2021 m. birželio 20 d. 17:00 val.

Vieta: „Aukštaitijos“ stadionas, Panevėžys. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Į „Riterių“ sudėtį po diskvalifikacijos sugrįžta Marko Pavlovskis ir Mindaugas Grigaravičius, tačiau neaišku dėl Gyčio Paulausko dalyvavimo rungtynėse. Priminsime, kad praėjusio turo akistatoje prieš „Bangą“ puolėjas patyrė traumą ir buvo pakeistas.

Angelis Lezama kiekviename mače vis labiau primena savo 2020-ųjų versiją. Įspūdingas įvartis į „Džiugo“ vartus ir 282 „InStat“ naudingumo balai garantavo venesualiečiui vietą simbolinėje „Optibet A lygos“ 17-ojo turo rinktinėje. Kartu su juo ten atsidūrė ir rezultatyvų perdavimą atlikęs bei geru žaidimu išsiskyręs ekipos kapitonas Dominykas Barauskas.

„Panevėžys“ LFF taurės rungtynes žaidė trečiadienį. Tame mače „Kauno Žalgiris“ dusyk pirmavo ir dar nepasinaudojo galimybe realizuoti vienuolikos metrų baudinį. Galiausiai tiek pagrindinis laikas, tiek pratęsimas baigėsi lygiosiomis 2:2, o baudinių serijoje panevėžiečiai sumušė visus keturis baudinius, kauniečiai, savo ruožtu, iš penkių kartų pasižymėjo tik tris.

Varžovas

Po truputį „Panevėžio“ klubą galime vadinti baudinių specialistais. Laimėta serija prieš „Kauno Žalgirį“ šiai komandai buvo trečioji iš eilės. Priminsime, kad pernai pergalė prieš „Sūduvą“ aukštaičiams garantavo taurę, šiemet prieš „Žalgirį“ – supertaurę, o dabar ir kelialapį į ketvirtfinalį.

Panevėžiečiai šiais metais surinko puikią puolančiąją grandį, tačiau ne tokią puikią gynybą. Pridėkime dar ir vartininko Rafaelio Broetto traumą, tai ir gausime formulę, kodėl ši ekipa praleidžia tiek daug įvarčių.

Paskutinės rungtynės

Atidėtose rungtynėse antradienį „Riteriai“ nutraukė penkerių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją. Kaip sakė ekipos vyriausiasis treneris Valdas Trakys, ši pergalė, pirmiausia, buvo itin reikalinga psichologiškai. Sekmadienį pamatysime, kaip tą psichologinį nusiteikimą pavyks nusivežti į Aukštaitiją.

„Panevėžys“ paskutinėse savo „Optibet A lygos“ rungtynėse 1:0 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“. Tai jau antras kartas šiame sezone, kai panevėžiečiai itin sunkiai palaužia Kėdainių ekipos pasipriešinimą. Vienintelis įvartis buvo įmuštas pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą.

Tarpusavyje

3-4-4. Prieš šį sezoną „Riteriai“ būsimą varžovą „Panevėžį“ buvo įveikę vos du kartus iš eilės. Šiemet laimėtų rungtynių procentas pakilo, nepaisant to, kad tą padaryti buvo itin sudėtinga. Jau užsiminėme, kad L. Paukštė buvo tų rungtynių geriausias žaidėjas, o šį titulą jam garantavo net trys įspūdingos situacijos, varžovams kuriant progas.

Patys „Riteriai“ savo abu įvarčius įmušė po standartinių situacijų. Iš pradžių Mindaugas Grigaravičius realizavo baudinį, o po pertraukos Olaidė Badmusas puikiu smūgiu galva po kampinio pelnė antrąjį rungtynių įvartį.

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad būsima dvikova bus karščiausia šiame sezone – termometro stulpelis rungtynių metu bus pakilęs iki trisdešimties laipsnių padalos. Be to, išlieka nedidelė trumpalaikio lietaus su žaibais tikimybė, o vėjo stiprumas iš pietryčių pusės sieks keturis metrus per sekundę.