fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Malinauskas apie vartininkų psichologiją: „Kaip nusiteiksi rungtynėms, tokios jos ir bus“

Kai sausio mėnesį „Riteriai“ pasirašė sutartį su Armantu Vitkausku, vartininkų grandies darbai buvo baigti. Patyręs marijampolietis pakeitė sporto direktoriumi tapusį Tadą Simaitį. Savo ruožtu kitas dvi vietas užėmė komandai dar pernai atstovavę Lukas Paukštė ir Geraldas Širvinskas.

Jauniausias trejeto narys Geraldas atstovauja B komandai, Armantas ir Lukas dalinasi laiką „Optibet A lygoje“, o juos kovoms ruošia „Riterių“ vartininkų treneris Mindaugas Malinauskas. Pastarajam tai jau antras sezonas klube.

„Darbas su tokiais profesionalais yra vienas malonumas. Apskritai vertinant, nepaisant pokyčių vartininkų grandyje, darbo pobūdis beveik nepasikeitė. Tiek Tadas, tiek Armantas yra panašaus profilio vartininkai. Jie abu ramūs, stabilūs – abu tokie, kokių reikia komandoms. Būtent tai ir lemia faktą, kad rungtynėms ruošiamės taip pat, kaip praėjusiais metais“, – sakė M. Malinauskas.

Sezono pradžioje pagrindiniu vartininku treneriai pasirinko A. Vitkauską, tačiau šiam gavus traumą, į vartus stojo ir fantastišką atkarpą sužaidė L. Paukštė. Toks vartininko pasirodymas neliko nepastebėtas ir nacionalinės rinktinės trenerių.

„Gal iš šono atrodė kitaip, tačiau mūsų komandoje ryškaus pirmojo vartininko nebuvo nuo sezono pradžios. Rungtynes žaisdavo tas, kuris tai dienai būdavo geriau pasiruošęs ir tas, kuris galėjo labiau padėti komandai. Dabar niekas nepasikeitė.

Lukas savo laiko sulaukė tuomet, kai Armantas patyrė traumą. Mes visiškai pasitikėjome Luku, o jis tą pasitikėjimą pateisino puikiu žaidimu. Ta gera jo žaidimo atkarpa jam dovanojo kvietimą į Lietuvos vyrų rinktinę ir galiu pasakyti, kad tos dovanos jis visiškai nusipelnė“, – kalbėjo M. Malinauskas.

Vartininkų trenerio darbotvarkę keičia jo auklėtinių traumos. Pasveikus A. Vitkauskui, netrukus traumą patyrė L. Paukštė.

„Armantas ir Lukas yra skirtingi vartininkai, todėl jų pasiruošimas rungtynėms turi būti kitoks. Ir yra kitoks. Armantas ramesnio būdo – jis labiau nusistovėjęs, puikiai žino, ko jam prieš rungtynes reikia. Dažnu atveju, vartininkas netgi pats kontroliuoja pasiruošimo procesą – su juo galima aptarti, ko reikia ir trūksta.

Lukas – jaunas, augantis vartininkas, kuriam vis dar reikia reikia dėti pamatus, kad augtų ir tobulėtų. Treniruotės su juo yra gerokai sunkesnės ir intensyvesnės.

Neslėpsiu, treneriui yra privilegija dirbti su skirtingais vartininkais. Noriu tris kartus nusispjauti per petį, kad neprisikalbėčiau, bet žmonės sako, jog mūsų komandoje vartininkai yra stabiliausia grandis. Tikrai nei Armantu, nei Luku, nei Geraldu skųstis negaliu.

Sveika konkurencija, darbas ir psichologija juos daro tokius stiprius. Kaip nusiteiksi rungtynėms, tokios jos ir bus. O mūsų tikslas padaryti taip, kad jos būtų geros“, – sakė M. Malinauskas.

Jau šį penktadienį 18:00 valandą „Riterių“ laukia „Optibet A lygos“ namų rungtynės prieš Marijampolės „Sūduvą“. Planų, ar tose rungtynėse „Riterių“ vartus saugos A. Vitkauskas, ar L. Paukštė, M. Malinauskas neatskleidžia.