fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Sūduva“ – „Riteriai“: į svečius pas lyderius

Po praėjusio sezono iš pagrindų pasikeitusiai Marijampolės „Sūduvai“ neprireikė daug laiko tam, kad komanda pradėtų demonstruoti pergalingą žaidimą. Nepriklausomai nuo to, ar komanda žaidžia gerai, ar nelabai, ji beveik visada laimi. Dažniausiai vieno įvarčio skirtumu, o tai jau – meistriškumo požymis.

„Riteriai“, savo ruožtu, po siaubingos sezono pradžios sugebėjo psichologiškai atsitiesti, nepralaimėti penkerių iš eilės rungtynių bei priartėti prie didžiojo ketverto. Ar tai meistriškumas? Trečiadienio rungtynės, neabejotinai, padės atsakyti į šį klausimą.

Data: 2021 m. gegužės 5 d. 18:00 val.

Vieta: „Hikvision“ arena“ (maniežas), Marijampolė. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Varžovas

Nors marijampoliečiai savo sudėtimi nė iš tolo neprimena tos komandos, kuri per praėjusius ketverius metus iškovojo tris čempiono titulus, tačiau viena esminė šios ekipos savybė išliko – jos branduolį sudaro itin stiprūs žaidėjai, kurie individualiais veiksmais gali nuspręsti susitikimo baigtį.

„Sūduva“ pasižymi itin stipria priekine linija, todėl akivaizdu, kad „Riterių“ gynėjai turės dar daugiau darbo nei ankstesnėse rungtynėse.

Marijampoliečių treneris itin retai keičia žaidėjus ir, nepaisant suspausto tvarkaraščio, didžioji dalis krūvio atitenka tiems patiems futbolininkams. Kiek sūduviečiai dar turi jėgų, pamatysime rytojaus mače.

Naujienos

„Riterių“ gynėjų gretos dar labiau susitraukė. Rungtynėse su Gargždų „Banga“ Olaide Badmus užsidirbo apmaudžią geltoną kortelę, kuri vienam svarbiausių komandos gynybos ramsčių buvo ketvirtoji. Ši netektis vers trenerius ieškoti sprendimų, kokių per pastarąjį sezoną ieškoti dar nereikėjo.

Geroji žinia ta, kad Angelis Lezama vis labiau įsitraukia į žaidimą. Po įspūdingo įvarčio į „Bangos“ vartus, „Riterių“ venesulietis savaitgalį dar atstovavo ir B komandai, kuri rungtynes Kretingoje su „Minija“ baigė lygiosiomis 1:1.

Paskutinės rungtynės

Tiek „Riteriai“, tiek „Sūduva“ paskutinėse savo dvikovose iškovojo pergales, kurios daugiau ar mažiau buvo panašios. Vilniečiai po itin sunkios kovos 2:0 Gargžduose nugalėjo „Bangą“, „Sūduva“ Kaune 1:0 įrodė pranašumą prieš „Hegelmann Litauen“.

Skirtumas toks, kad įmušę įvartį „Riteriai“ varžovams rimtų pavojų prie savųjų vartų sukurti neleido. Savo ruožtu „Hegelmann Litauen“ per pridėtinį laiką turėjo fantastišką progą išlyginti rezultatą.

Tarpusavyje

13-7-17. Tarpusavio dvikovose „Sūduva“ prieš „Riterius“ turi nedidelį pranašumą. Vis tik, jei žiūrėtumėm pastarųjų dvejų metų statistiką, tai marijampoliečių persvara yra gerokai didesnė.

Prisiminus paskutines oficialias tarpusavio rungtynes praėjusių metų rudenį, vilniečiai išvykoje patyrė vieną didžiausių pralaimėjimų per visą klubo istoriją. Tąsyk neįtikėtinai stipriai traumų išretinta „Riterių“ komanda pralaimėjo 1:7.

Dar viena dvikova tarp šių komandų vyko prieš pat prasidedant 2021 metų sezonui. Tiesa, tądien „Riteriai“ žaidė be vienuolikos žaidėjų, kurie tądien kontrolines rungtynes žaidė prieš „Panevėžį“. Dvikovą sūduviai laimėjo 2:0, savo persvarą įrodę po pertraukos.

Šio sezono pirmojo „Optibet A lygos“ rato dvikova buvo nukelta.

Akistata

Matas Ramanauskas prieš Nicolą Gorobsovą. Jaunasis „Riterių“ saugas vėl įsitvirtino pagrindinėje sudėtyje ir kartu su Marko Pavlovskiu atlieka milžiniškai sunkų darbą aikštės viduryje. Šįsyk, tikėtina, jam teks ne kartą susidurti su N. Gorobsovu, kuris paskutinėse rungtynėse įspūdingu smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Klausimas

Kas pakeis O. Badmusą? „Riterių“ treneriai turi išspręsti dilemą: laikytis taktikos, kuri duoda rezultatą ir į O. Badmuso vietą statyti kažkurį kitą gynėją arba pakeisti taktiką, gynybos linijoje paliekant keturis futbolininkus.