fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Nevėžis“ – „Riteriai“: déjà vu

Besiruošdami balandžio 12-osios pirmojo rato dvikovai prieš Kėdainių „Nevėžį“, „Riteriai“ suprato, kad nebėra kur trauktis. Tuomet „Optibet A lygoje“ jau buvo sužaistos ketverios rungtynės, o sostinės komandos sąskaitoje dar nebuvo nei vienos pergalės.

Kažkoks déjà vu – „Riteriai“ ir dabar negali laimėti ketveriose rungtynėse iš eilės, turnyro lentelėje užimama jau tik šešta vieta, o žaidimas banguoja nuo labai prasto vienose rungtynėse (kaip prieš „Hegelmann Litauen“) iki visai neblogo kitose (kaip prieš „Sūduvą“ LFF taurės turnyre).

Data: 2021 m. gegužės 27 d. 20:00 val.

Vieta: Kėdainių centrinis stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

„Nevėžio“ klubo vadovybė po dvylikos iš eilės pralaimėjimų serijos iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Vitalijų Stankevičių. Jo vietą užėmė buvęs asistentas Darius Gvildys, kuris jau debiutinėse rungtynėse nutraukė pralaimėjimų seriją bei įveikė Telšių „Džiugą“.

„Nevėžis“ kol kas nepranešė, ar D. Gvildys pareigas užims laikinai, ar tai jau ir bus naujasis ekipos treneris, tačiau žinant šio specialisto istoriją, tikrai nenustebintų faktas apie klubo vadovų pasitikėjimą juo.

Dar vienas dalykas – traumuotų žaidėjų sugrįžimas. Jei pirmose tarpusavio rungtynėse tarp „Riterių“ ir „Nevėžio“ Kėdainių ekipai padėti negalėjo net penki pagrindinės sudėties žaidėjai, tai šiai dienai tas skaičius yra gerokai sumažėjęs. Ar tai reiškia, kad D. Gvildžio treniruojama komanda rinks daugiau taškų nei V. Stankevičiaus? Tikėtina, taip. Ar tai reiškia, kad „Riteriams“ bus sunkiau nei pirmajame rate? Tikėtina, kad irgi taip.

„Riterių“ stovykloje gera naujiena ta, kad po trijų rungtynių diskvalifikacijos sugrįžta Angelis Lezama. LFF taurės turnyro rungtynėse jis jau žaidė ir, akivaizdu, kad futbolo jis pakankamai stipriai išsiilgęs.

Varžovas

Po praėjusio pergalingai pasibaigusio Pirmos lygos sezono „Nevėžis“ iš „Optibet A lygos“ naujokų mažiausiai pakeitė sudėtį, o tai, be abejo, atsiliepia ir jų rezultatams. Galbūt, lydėjus sėkmei, ekipos taupyklėje taškų būtų kiek daugiau, tačiau bendras vaizdas toks, kad iškritus lyderiams neatsirado kam juos pakeisti.

„Nevėžis“ yra blogiausiai besiginanti lygos komanda ir šioje vietoje atsimušame į dar vieną priežastį, dėl ko Kėdainių ekipos sąskaitoje kol kas tėra tik šeši taškai. Praėjusiais metais puikiai vartus saugojęs Sergejus Melašenko šiemet nėra toks tvirtas vartų sargas.

Praėjęs turas

Praėjusią savaitę „Riteriai“ sužaidė vienas nykiausių šio sezono rungtynių ir visiškai pelnytai buvo priversti pripažinti Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ pergalę. Aktyvių veiksmų trūkumas puolime labai stipriai susilpnino „Riterių“ žaidimą, o sėkmingai vilniečius išanalizavę kauniečiai smogė ir tai darė itin skaudžiai. Tose rungtynėse patirta nesėkmė 1:3 buvo jau antroji šio sezono tarpusavio mačuose.

„Nevėžis“, kaip jau užsiminėme, po labai ilgos taškų sausros sugebėjo nugalėti „Džiugą“ bei pagerino situaciją ne tik taškų taupyklėje, tačiau ir kalbant apie psichologinę būseną. Priminsime, kad Kėdainių komanda pergalingą įvartį pelnė per pridėtą laiką, o psichologiniuose žaidimuose tai yra dar viena svarbi detalė.

Tarpusavyje

5-2-3. „Riteriai“ ir „Nevėžis“ per klubų istoriją susitiko dešimt kartų, o pirmajame rate iškovota pergalė 4:0 leido pergalingai pasibaigusių dvikovų procentą pakelti iki penkiasdešimties. Tame pirmajame rate puikiai žaidė Marko Pavlovskis, kuris pelnė du įvarčius. Dar po vieną pridėjo nuostabius perdavimus iš komandos draugų gavę Mindaugas Grigaravičius ir Lukas Kochanauskas.

Akistata

Dominykas Barauskas prieš Aretą Gėgžną. „Riterių“ kapitonas tik praėjusią savaitę sugrįžo po traumos ir, natūralu, kad žaidybinės patirties trūkumas jam neleido sužaisti gerų rungtynių. LFF taurės susitikime su „Sūduva“ D. Barauskas jau demonstravo geresnę savo versiją, kokią jis bus priverstas demonstruoti ir Kėdainiuose.

Jo tiesioginis oponentas A. Gėgžna yra rezultatyviausias ekipos žaidėjas, galintis pridaryti problemų bet kur ir bet kada. Tiesa, paskutinėse ketveriose rungtynėse jis nepasižymėjo nei karto, o tai reiškia, kad sustabdyti šį puolėją yra įmanoma.

Klausimas

Ar sugebės „Riteriai“ atlaikyti psichologinį spaudimą? Lygiai tokį patį klausimą uždavėme ir pirmajame rate. Kaip minėjome, dabartinė situacija labai stipriai primena tai, kas vyko prieš pusantro mėnesio.

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad po lietingos dienos debesys pasitrauks ir rungtynių metu švies saulė. Termometro stulpelis pakils iki trylikos laipsnių šilumos, pūs vienuolikos metrų per sekundę vakarų vėjas.