fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Nevėžio“ ir „Riterių“ rungtynėse įvarčių neįmušta

„Optibet A lygos“ šešioliktojo turo rungtynės Kėdainiuose tarp „Nevėžio“ ir „Riterių“ baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Deja, net ir žaidžiant prieš čempionato autsaiderį nelaimėtų rungtynių serijos nutraukti nepavyko.

Šios dvikovos startui sostinės „Riterių“ trenerių štabas pasirinko žaidimą su Angeliu Lezama, ant suolo paliekant Roką Filipavičių, kuris pastarąjį mėnesį buvo pagrindinės sudėties žaidėjas. A. Lezama dvikovos pradžioje žaidė pakankamai aktyviai, tačiau tas aktyvumas po kelių prarastų kamuolių labai greitai buvo nugestintas. Dar vienas pakeitimas starto sudėtyje – diskvalifikuoto Mato Ramanausko vietą užėmė Tomas Dombrauskis.

Pirmasis rimtas išpuolis prie „Nevėžio“ vartų buvo sukurtas nesužaidus nei dešimties minučių. Labai sėkmingai atšokus kamuoliui, Valdemaras Borovskis atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką, deja, jo įveikti nesugebėjo. Tuo epizodas nesibaigė – kamuolys nuriedėjo iki Justino Marazo, bet jam į tuščius vartus pataikyti taip pat nepavyko.

Prie „Nevėžio“ vartų vienas po kito buvo skiriami kampiniai, tačiau iš šių standartinių situacijų vilniečiams iki pertraukos išpešti nieko nesigavo. Kaip ir pozicinėse atakose, kuriose ir vėl trūko aštrumo. Panašumų, lyginant su kitomis „Riterių“ rungtynėmis, buvo ir daugiau. Pavyzdžiui, klaidos gynyboje, kurios varžovams suteikia šansus kurti progas.

Iki pertraukos tokias „Riterių“ klaidas matėme dvi, „Nevėžio“ progų – taip pat dvi. Pirmuoju atveju, bandydamas stabdyti į kontrataką pabėgantį varžovą, Olaidė Badmus pažeidė taisykles ir užsidirbo geltoną kortelę, antruoju pavyti Kėdainių žaidėjo nepavyko. Pirmame epizode „Riterius“ išgelbėjo virpstas, kitame – Lukas Paukštė.

Nedaug trūko, kad pastarasis dėl nesėkmingo kontakto su varžovu būtų rungtynes užbaigęs anksčiau. „Riterių“ laimei, išjudinęs koją, L. Paukštė žaidė toliau.

Iškart po pertraukos Mindaugą Grigaravičių pakeitė R. Filipavičius, tačiau ne jis, o J. Marazas buvo aktyviausias per pirmąsias dešimt antrojo kėlinio minučių. Iš pradžių Justinas du kartus tinkamoje vietoje nesulaukė komandos draugų, o netrukus kovodamas dėl kamuolio buvo taip nustumtas į nugarą, kad atsitrenkė į netoliese esantį stulpą. Visa laimė, kad šis nemalonus epizodas baigėsi pakankamai ramiai.

Po tų dešimties aktyvesnių minučių žaidimas vėl išsilygino. Aštrumu ilgą laiką negalėjo pasigirti nei vieni, nei kiti. Mačo laikas artėjo prie pabaigos, o savo akivaizdžiai nenusisekusį žaidimą aiškiausiai pademonstravo A. Lezama, kai jau iš aikštės išriedėjusį kamuolį išmušė iš stadiono.

Likus kiek daugiau nei penkiolikai minučių iki susitikimo pabaigos, „Riteriai“, pagaliau, sukūrė epizodą, kuris galėjo pasibaigti įvarčiu. Geroje situacijoje atsidūręs R. Filipavičius buvo šiek tiek netikslus. Dar po kelių minučių pavojingai galva smūgiavo O. Badmus, tačiau ir vėl kamuolys nuriedėjo šalia vartų.

Per likusį laiką „Riteriai“ turėjo žaidybinę persvarą, tačiau tikro lemiamo spurto sukurti nesugebėjo. Deja, į Vilnių komanda grįžta su vienu tašku.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, O. Badmus, V. Jeriomenko, D. Barauskas, T. Dombrauskis, M. Pavlovskis, A. Lezama, J. Marazas (82 min. V. Paulauskas), M. Grigaravičius, D. Virkšas (82 min. G. Paulauskas).