fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V. Borovskis pirmąjį dublį pasiekė prieš 37 gimtadienį

Tik prasidėjus antrajam su Telšių „Džiugu“ kėliniui, „Riterių“ veteranas Valdemaras Borovskis pasinaudojo varžovų vartininko klaida bei lengvu judesiu pasiuntė kamuolį į tinklą. Prabėgo vos keturios minutės, kai Lukas Kochanauskas atliko idealų perdavimą, po kurio V. Borovskis pelnė antrąjį įvartį per vienas rungtynes. Tokio įrašo veterano, gegužės 2-ąją švęsiančio 37-ąjį gimtadienį, iki šiol dar nebuvo.

„Nesu bombardyrius, todėl abu įvarčiai man vienodai svarbūs. Be abejo, už juos turiu padėkoti komandos draugams – tiek Cosa Nostrai (L. Kochanauskui) už tobulą aikštės matymą, tiek Gyčiui (Paulauskui), už tai, kad praleido kamuolį numatydamas, kad prie jo artėja antikvariatas“, – prisimindamas juokavo vyriausias komandos žaidėjas.

Per praėjusią savaitę „Riteriai“ į „Nevėžio“ ir „Džiugo“ vartus pelnė net aštuonis įvarčius. Be V. Borovskio, po dusyk pasižymėjo Marko Pavlovskis ir Mindaugas Grigaravičius, po kartą – L. Kochanauskas bei Valentinas Jeriomenko. Nepaisant puikaus puolime rezultato, tų įvarčių galėjo būti ir dar daugiau – ypač po sėkmingų V. Borovskio reidų dešiniajame krašte bei aštrių perdavimų komandos puolėjams.

„Mums reikėjo tokių rungtynių kaip su „Nevėžiu“. Pajutome, kad galime žaisti taip, kaip nori treneriai. O aš ir pats jaučiuosi puikiai. Man visada patikdavo jungtis į atakas, bet ne visada treneriai leisdavo tą daryti (šypsosi). Dabar laisvės suteikiama daugiau, tad mėgaujuosi.

Taip, mano žaliame pase įrašyta, kad man jau beveik 37-eri, tačiau aš jaučiuosi kaip 25-erių. Aišku, gal tik man taip atrodo (šypsosi). Kalbant rimčiau, tikiuosi, kad mano patirtis jauniems žaidėjams yra svarbi ir jie tai vertina“, – sakė V. Borovskis.

Nuo balandžio 2 dienos „Riteriai“ per 14 dienų sužaidė ketverias rungtynes. Išskyrus paskutinį mačą prieš „Džiugą“, vyriausias „Riterių“ žaidėjas žaidė praktiškai be keitimų. Tik Telšiuose, komandai pirmaujant 4:0, treneriai veteranui suteikė pusvalandį poilsio.

„Nėra lengva. Tokį maratoną jaučia visi – tiek vyresni, tiek jaunesni. Šioje vietoje norėčiau pasidžiaugti, kaip mūsų komandoje organizuojamas atsistatymo procesas. Manau, kad visi patvirtintų, jog toks mūsų darbas leidžia atgauti jėgas greičiau“, – dėstė gynėjas.

Pasakyk atvirai, kai prieš sezoną nusprendei, kad neverta kabinti batelių ant vinies, dar tikėjaisi tokio svarbaus vaidmens komandoje?

Aš visada jaučiau, kad kūnas man leidžia žaisti, todėl rimto svarstymo dėl karjeros pabaigos nebuvo. Neramino tik faktas, kad artėja 37-eri. Galiausiai nusprendžiau, kad padėsiu jauniems žaidėjams tobulėti, palaikysiu juos, patarsiu.

Mano kelias futbole labai ilgas, todėl aš puikiai suprantu, jog kažkas turi užimti mano vietą ir kilti į viršų. Savo ruožtu, jei iškils sunkumų ar problemų, aš visada būsiu šalia.

Ar sezono pradžioje, kai komanda nerado žaidimo, neaplankydavo mintys, kad o gal vis tik reikėjo sustoti?

Tikrai ne. Visada tikėjau, kad išeitį rasime. Jei aš būčiau pasidavęs, tai koks būtų pavyzdys jaunimui?

Po tų dvejų sėkmingų rungtynių prieš „Nevėžį“ ir „Džiugą“ jau galime daryti išvadas, kad „Riteriai“ išlipo iš sezono pradžios duobės?

Tos dvi pergalės, iš esmės, pakeitė mūsų treniruotes – atsirado nuotaika, visi dirba su papildoma energija, komanda pasitiki savimi ir mėgaujasi tuo, ką daro. Kad ir kas ką sakytų, tokie psichologiniai momentai sporte yra labai labai svarbūs.

Šįvakar – mačas prieš „Panevėžį“. Kokį įspūdį palieka ši komanda tiek iš dvikovų su kitais, tiek iš dvejų tarpusavio kontrolinių susitikimų?

Akivaizdu, kad tai yra stipri komanda, turinti labai gerų žaidėjų, įskaitant įvarčius štampuojantį Justiną Januševskį. Ši ekipa šiemet jau ne kartą įrodė, kad yra stiprus varžovas kiekvienam.

Šiandien bus pirmas kartas „Optibet A lygos“ sezone, kai į rungtynes įleidžiami žiūrovai. Koks žaidėjui yra skirtumas tarp tuščių tribūnų ir bent artimiausiųjų stebinčių akių?

Kiek jų bebūtų, tai jau žingsnis į priekį. Mes visi to labai laukėme, mūsų šeimos nariai taip pat, todėl nenumaldomai artėjanti dvikova bus papildoma motyvacija kiekvienam žengsiančiam į aikštę.

Dvikova „Riteriai“ – „Panevėžys“ LFF stadione įvyks 21:00 valandą. Bilietus platina „Tiketa“.