fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Banga“ – „Riteriai“: žingsnis pirmojo ketverto link?

Kai teisėjas Robertas Valikonis paskelbė dvikovos su Vilniaus „Žalgiriu“ pabaigą, „Riterių“ rūbinėje buvo pakankamai ramu. Nepaisant to, kad sunkiose rungtynėse ką tik buvo iškovotas taškas, komanda nesijautė padariusi viską, jog sąskaitoje atsidurtų trys.

„Vaikinai, džiaugiuosi, kad lygiosios jūsų nebetenkina. Tai reiškia, kad mes, kaip komanda, augame“, – po kelių sekundžių tylos prakalbo „Riterių“ trenerių štabo vadovas Sergejus Gurenko.

Tos rungtynės su „Žalgiriu“ „Riterių“ nepralaimėtų rungtynių seriją išaugino iki keturių, o per jas iškovoti dešimt taškų yra geriausias paskutinių dviejų savaičių (kartu su „Sūduva“) rezultatas visoje lygoje. Be abejo, sustoti dabar būtų pats netinkamiausias laikas.

Data: 2021 m. balandžio 29 d. 19:00 val. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Vieta: miesto stadionas, Gargždai.

Naujienos

Nuo balandžio mėnesio pradžios „Riteriai“ dar nė sykio neturėjo net šešių dienų pauzės tarp rungtynių, tuo pačiu nė sykio neturėjo galimybės ir taip gerai išstudijuoti varžovų žaidimą. „Banga“ priešininkų analizei turės keturias dienas.

Rungtynių su Vilniaus „Žalgiriu“ naudingiausiu „Riterių“ futbolininku pagal „Instat“ duomenis tapo Lukas Paukštė. Tokį pripažinimą vartininkas gavo antrose rungtynėse iš eilės, tuo pačiu tapdamas pirmuoju „Riteriu“ šį sezoną, galinčiu pasigirti tokiu pasiekimu. Kadangi Armantas Vitkauskas kol kas į rikiuotę nesugrįžo, sėkmingo Luko žaidimo reiks ir Gargžduose.

Visiškai kitokiomis nuotaikos būsimas rungtynes pasitinka „Bangos“ vartininkas Ignas Driomovas. Pastarajam paskutinė dvikova prieš „Kauno Žalgirį“ visiškai nesusiklostė.

Varžovas

Praėjusiais metais į A lygą sugrįžusi Gargždų „Banga“ netikėtai sezoną baigė ant ketvirtojo laiptelio. Toks rezultatas – geriausias klubo istorijoje ir, jei ne „Panevėžio“ laimėta LFF taurė, gargždiškiai šiemet būtų sugrįžę ir į UEFA turnyrus.

Taip neatsitiko, tad Tomo Tamošausko komanda, iš esmės, nuo praėjusio sezono nepasikeitė. Kaip ir pernai, „Banga“ palieka kovingos ir nenuspėjamos komandos įspūdį tiek gynyboje, tiek puolime. Tiesa, tokias išvadas galime daryti tik iš „Bangos“ oficialių rungtynių su kitais varžovais, nes pirmajame rate tarpusavio dvikova dėl COVID-19 protrūkio „Riterių“ klube neįvyko.

Tarpusavyje

4-3-2. „Riteriai“ ir „Banga“ prieš šį sezoną žaidė kontrolines rungtynes, kurias sostinės komanda laimėjo net 4:1. Tačiau nei šis, nei prieš praėjusį sezoną laimėtas mačas 5:1 į šią statistiką įtrauktas nėra.

Oficialią tarpusavio dvikovų istoriją būsimieji varžovai pradėjo skaičiuoti 2014 metais, kai pučiant neįtikėtino stiprumo vėjui į aikštę lėkė net palapinė, pergalę iškovojo „Banga“. Praėjusio sezono pirmajame rate vėją sukėlė patys „Bangos“ futbolininkai, kai po 87 minučių kantrios gynybos pelnė nuostabų įvartį bei iškovojo pergalę.

Antrajame ir trečiajame ratuose buvo užfiksuotos lygiosios 1:1, nepaisant to, kad abukart „Riteriai“ pirmavo, sykį turėjo galimybę (bet ja nepasinaudojo) realizuoti 11 metrų baudinį, dar sykį – įmušti į tuščius vartus iš kelių metrų.

Dvi pergalės buvo iškovotos LFF taurės turnyre ir ketvirtojo rato rungtynėse. Pirmuoju bandymu buvo laimėta 2:0, antruoju – 4:0.

10 turas

Kaip jau užsiminėme, „Riteriai“ po atkaklios kovos su „Žalgiriu“ pasidalino po tašką, o „Banga“, nors ir pirma įmušė įvartį prieš „Kauno Žalgirį“, dvikovą pralaimėjo rezultatu 1:5.

„Riterių“ rungtynės vyko ant sniego, todėl kokybės tokiomis sąlygomis tikėtis sunku, o „Banga“ už kauniečius buvo tiesiog silpnesnė. Be abejo, tam didelę įtaką padarė paskutinis pusvalandis, kai gargždiškiai „plaukė“, o kauniečiai už tai baudė įvarčiais.

Žaidėjai, pakeitę marškinėlius

„Riterių“ gretose šiuo metu nežaidžia nei vienas buvęs „Bangos“ žaidėjas, savo ruožtu „Bangai“ šį sezoną atstovauja du buvę „Riterių“ atstovai: Dovydas Norvilas ir Ernestas Stočkūnas. Pirmasis „Riterių“ marškinėlius vilkėjo vos pusmetį, antrasis – trejus su puse metų, iki 2020 metų vasaros.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Robertą Vėževičių. „Grigas on fire“ dainos herojus šiemet pagal ledo ritulio taškų skaičiavimo formulę (įvartis + rezultatyvus perdavimas) su šešiais taškais (4 įvarčiai + 2 rezultatyvūs perdavimai) yra ryškus „Riterių“ lyderis ir tik vienu tašku atsilieka nuo lygoje pirmaujančių: Kulės Mbombo, Philipo Otele ir Michaelo Thuique. Sėkmingas žaidimas jam leistų pavyti, o gal ir aplenkti pirmaujančią „Sūduvos“ ir „Kauno Žalgirio“ legionierių trijulę.

Kitoje pusėje – nei vieno įvarčio šiemet nepelnęs, tik vieną rezultatyvų perdavimą atlikęs, užtat ryškiu emociniu lyderiu išlikęs R. Vėževičius.

Kaip įprasta, nuo šių dviejų žaidėjų nemaža dalimi priklausys ir galutinis komandos rezultatas.

Klausimas

Ar „Riterių“ treneriai rungtynėms išstatys praėjusios savaitės sudėtį? Dvikova su „Žalgiriu“ „Riteriams“ išsiskyrė ir tuo, kad pirmą kartą per šį sezoną į starto sudėtį žengė visi tie patys vienuolika žaidėjų, kurie pradėjo ir pergalingas rungtynes prieš „Panevėžį“. Ketvirtadienį sužinosime, ar tendencija pasikartos ir tie patys žaidėjai aikštėje pasirodys trečią kartą iš eilės.

Orų prognozė

Po rungtynių su „Žalgiriu“ „Riterių“ gynėjas Olaide Badmus užsiminė, kad per savo gyvenimą tokiomis sąlygomis dar nežaidė, o apie naują patirtį puolė pasakoti savo tėvams ir draugams Nigerijoje. Akivaizdu, kad ketvirtadienio dvikovoje su „Banga“ pasikartoti „sniego mūšiui“ nelemta.

Sinoptikai per būsimą dvikovą prognozuoja trylikos laipsnių šilumą, debesuotą be lietaus vakarą bei trijų metrų per sekundę pietryčių vėją.