fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pirmoje lygoje „Riteriai B“ sezoną pradėjo pergale

Debiutinėse 2021 metų Pirmos lygos rungtynėse sostinės „Riteriai B“ 4:3 nugalėjo „Kauno Žalgirio B“ futbolininkus bei į turnyro lentelę įsirašė pirmuosius tris taškus. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Justinas Marazas, po vieną – Valdas Paulauskas ir Juozas Lubas.

„Norėčiau pasidžiaugti žaidėjų atsinešimu į rungtynes ir požiūriu. Manau, kad tai pagrindinė mūsų pergalės priežastis. Kitas dalykas – labai svarbu, kad pagaliau po saviizoliacijos žaidėjai gavo žaidybinio laiko“, – komentavo treneris Vaidas Sabaliauskas.

Jaunieji Riteriai iniciatyvą į savo rankas perėmė nuo pat susitikimo pradžios. Žaidybinė persvara netrukus buvo paversta dviems J. Marazo įvarčiais. Iš pradžių, į baudos aikštelę kirtęs Justinas laiku sulaukė J. Lubo perdavimo bei užtikrintai pasiuntė kamuolį į tinklą. Dar po penkių minučių J. Marazas iš gilumos kirto į baudos aikštelę, o jam idealų perdavimą atliko Rokas Masenzovas.

Iki pertraukos dvi klaidos gynyboje kauniečiams suteikė galimybę rezultatą išlyginti. Antrajame kėlinyje teko viską pradėti iš naujo.

„Kokius kokybiškus įvarčius mušėme, tokius kuriozinius praleidome. Norėtųsi daugiau koncentracijos. Reikia pripažinti, kad būtent jos šiek tiek pritrūko“, – reziumavo V. Sabaliauskas.

53 minutę žalgiriečiai pažeidė taisykles visiškai šalia baudos aikštelės, o V. Paulauskas technišku tiesioginiu smūgiu į vartininko kampą persvarą vėl suteikė sostinės komandai. Dar po trylikos minučių, idealiai įvertinęs situaciją ir pamatęs varžovų vartininką palikusį vartus, J. Lubas maždaug iš trisdešimties metrų perkėlė jį ir pelnė ketvirtąjį komandos įvartį.

Šiose rungtynėse „Riterių B“ gretose debiutavo: į komandą po kelerių metų sugrįžęs Augustas Valukonis, Kajus Beršta, Haroldas Kybartas, Edvinas Volodkevičius. Po keitimų aikštėje pasirodė ir du 2006 metų gimimo „TFA Riteriai“ auklėtiniai Augustas Zavackas bei Jonas Usavičius. Pastarasis turėjo dvi galimybes įmušti įvartį, deja, jomis jaunasis futbolininkas nepasinaudojo.