fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Naująjį sezoną „Riteriai“ pradėjo pralaimėjimu „Žalgiriui“

2021 metų „Optibet A lygos“ starte „Riteriai“ 0:2 neatsilaikė prieš Vilniaus „Žalgirį“, kuris visus reikalus išsprendė per pirmąjį dvikovos kėlinį. Po pertraukos „Riteriai“ pradėjo žaisti gyviau, tačiau buvo per vėlu.

Apie savo ketinimus žalgiriečiai leido žinoti nesužaidus nė minutės, savo ruožtu „Riterių“ perdavimai vienas kitam virsdavo prarastais kamuoliais arba išmušimais už šoninės linijos.

Pirmas rimtas pavojus prie „Riterių“ vartų buvo sukurtas ketvirtą minutę, tačiau Armantas Vitkauskas toje situacijoje savo darbą atliko nepriekaištingai.

Sužaidus beveik trečdalį laiko pirmajame kėlinyje kažkiek įsidrąsino ir „Riteriai“. Keli apsilankymai virto Mindaugo Grigaravičiaus, deja, neišnaudotomis pusprogėmis. „Žalgiris“ į tai atsakė įvarčiu.

Įspūdingai vienas prieš A. Vitkauską išvestas Tomislavas Kišas ramiai ir užtikrintai pelnė pirmąjį susitikimo įvartį. Šis epizodas tik dar labiau išdrąsino žalgiriečius, o „Riteriai“ ir toliau atrodė išsigandę. „Žalgirio“ futbolininkų kamuolio kontrolė dar labiau išaugo.

Visiškas nesusipratimas gavosi prieš pat pertrauką. „Žalgiris“ ne tik padvigubino skirtumą, tačiau turėjo puikiausią galimybę dar pirmajame kėlinyje įgyti ir trijų įvarčių persvarą. Jau minėtas T. Kišas iš kelių metrų smūgiavo netiksliai.

Iškart po pertraukos buvo atliktas pirmas keitimas. Deividą Malžinską pakeitęs Valdemaras Borovskis suaktyvino žaidimą dešiniajame krašte, gerokai aktyviau žaidė vidurio saugai ir žaidimas ilgesniam laikui persikėlė į „Žalgirio“ pusę.

Sužaidus dešimt minučių po pertraukos, „Riterių“ naujokas Marko Pavlovskis puikiu smūgiu galėjo sušvelninti atsilikimą, tačiau geriausią visų rungtynių progą neutralizavo užtikrintas rungtynes sužaidęs Edvinas Gertmonas.

Vėliau „Riteriai“ ir toliau išlaikė žaidybinę, teritorinę persvarą, deja, rimtesnio pavojaus sukurti nebepavyko. Savo ruožtu „Žalgiris“ po vienos iš retų antro kėlinio atakų po Mato Vareikos individualaus veiksmo galėjo persvarą išauginti iki trijų. Sėkmingai tame epizode sužaidė A. Vitkauskas.

Po keturių dienų „Riterių“ laukia „Kauno Žalgiris“. Reikia tikėtis, kad COVID-19 pasėkmės jau bus praeityje.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, D. Malžinskas (46 min. V. Borovskis), O. Badmus, D. Barauskas, A. Levšinas, M. Ramanauskas, M. Pavlovskis, T. Dombrauskis (89 min. A. Ymele), A. Dolžnikovas (69 min. D. Virkšas), M. Grigaravičius (69 min. L. Kochanauskas), G. Paulauskas.