fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Sūduva“ – „Riteriai“: sugrįžimas į A lygą

Daugiau nei prieš penkias savaites sostinės „Riteriai“ kovingose rungtynėse lygiosiomis 2:2 sužaidė su Vilniaus „Žalgiriu“ ir tos dienos veiksmas persikėlė į UEFA rengiamus turnyrus. Dar buvo rinktinių pertrauka, draugiškos rungtynės, tačiau A lyga sugrįžta tik šį savaitgalį.

Data: 2020 m. rugsėjo 27 d. 19:00 val.

Vieta: „Hikvision“ arena, Marijampolė

Naujienos

Šalies čempionai ir lyderiai Marijampolės futbolininkai ketvirtadienį užbaigė 2020/2021 UEFA kampaniją. Penktadienį komanda sugrįžo į Lietuvą ir, iš esmės, turi dvi dienas tam, kad pasiruoštų rungtynėms su „Riteriais“.

Prieš tai marijampoliečiai sužaidė kontrolines rungtynes su „Banga“, kurios baigėsi 8:1 „Sūduvos“ naudai. Kontrolines rungtynes Gargžduose žaidė ir „Riteriai“ – tos rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1, nors sostinės komanda turėjo žaidybinę persvarą.

Šį ketvirtadienį į Ukrainą išskrido, o penktadienį sutartį su „Lviv“ klubu pasirašė vienas svarbiausių „Riterių“ žaidėjų Donatas Kazlauskas. Tiesa, jis net ir likęs Lietuvoje dėl diskvalifikacijos žaisti Marijampolėje nebūtų galėjęs. Dėl diskvalifikacijų būsimas rungtynes bus priversti praleisti ir Mindaugas Grigaravičius bei Lajo Traore, paskutiniame susitikime su „Žalgiriu“ užsidirbę ketvirtą ir šeštą geltonas korteles per šį sezoną.

„Riterių“ sudėtyje netrūksta ir traumuotų žaidėjų, tad startinio vienuoliktuko pasirinkimas treneriui Tommi Pikkarainenui bus nemažas iššūkis.

„Sūduva“ per pastarąjį mėnesį įsigijo du naujokus: anksčiau „Riterių“ markšinėlius vilkėjusį Liną Klimavičių bei argentinietį Nicolą Gorobsovą.

Tarpusavyje

13-7-16. Dar prieš prasidedant šiam sezonui, komandų tarpusavio statistika buvo identiška, tačiau šiemet čempionai laimėjo visas trejas žaistas tarpusavio rungtynes. Tiesa, jos visos buvo skirtingos.

Pirmajame rate „Riteriai“ prieš čempionus kovėsi vieną kėlinį, tačiau trys standartinės situacijos antrojo kėlinio pradžioje lėmė skausmingą pralaimėjimą. Antrajame rate Marijampolėje abi komandos atrodė blankiai, tačiau sūduviečius tuomet ištempė fantastišką įvartį pelnęs Samiras Kerla. Trečiajame rate „Riteriai“ netgi pirmavo, tačiau besibaigiant rungtynėms vėlgi įspūdingu smūgiu Josipas Tadičius pelnė pergalingą įvartį.

Akistata

Angelis Lezama prieš Liną Klimavičių. Prie komandos prisijungus A. Lezamai, visas „Riterių“ žaidimas pradėjo suktis apie šį venesuelietį. Bus įdomu pažiūrėti, kaip jam seksis kovoti prieš buvusį Riterių gynėją. Tiesa, ta dvikova įvyks tik tuo atveju, jei Saulius Širmelis nuspręs Liną įtraukti į sudėtį.

Klausimas

Kas darys didesnę įtaką rungtynėms: „Sūduvos“ kelionė iš Suomijos ir neigiamos emocijos ar „Riterių“ diskvalifikacijos bei traumos?

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad rungtynės vyks nuostabiu oru – sekmadienio vakarą Marijampolėje numatoma 18 laipsnių šiluma, trumpalaikis lietus ir 7 metrų per sekundę pietryčių vėjas.