fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriams B“ įvartį pelnė trylikametis TFA auklėtinis

Dėl 9–14 vietų Pirmoje lygoje rungtyniaujanti „Riterių B“ komanda Trakuose 2:5 pralaimėjo Mažeikių „Atmosferai“. Aikštės šeimininkų gretose šiose rungtynėse pasirodė net dešimt 13-14 metų amžiaus Talentų futbolo akademijos auklėtinių.

Pirmasis rungtynių įvartis krito sužaidus vos 55 sekundes. Pasinaudoję Riterių klaida mažeikiškiai išsiveržė į priekį. Tiesa, vos po kelių minučių status quo buvo atstatytas. Rokas Filipavičius uždirbo pražangą, o Valdas Paulauskas tiesioginiu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Turėdami gerokai didesnę patirtį, „Atmosferos“ futbolininkai turėjo žaidybinę ir teritorinę persvarą, o tai jiems leido dar pirmajame kėlinyje pelnyti du įvarčius.

Antrasis kėlinys pernelyg nesiskyrė nuo pirmojo, tik tiek, kad „Riterių“ sudėtis tapo dar jaunesnė. Esant rezultatui 1:5, puikiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą įvartį pelnė Martynas Stūrys.

Šis trylikametis TFA auklėtinis tapo pirmuoju akademijos žaidėju, pasižymėjusiu vyrų čempionate.

„Labiausiai džiaugiuosi tuo, kad jauni žaidėjai gavo praktikos, o vyresni į rungtynes nepažiūrėjo pro pirštus ir kokybiškai atliko savo pareigas. Rezultatas neigiamas, tačiau teigiamų dalykų tikrai buvo nemažai“, – komentavo „Riteriai B“ komandos treneris Vaidas Sabaliauskas.