fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

T. Pikkarainenas apie Europos lygos startą: „Žaisime namie, todėl turime nugalėti ir keliauti į kitą etapą“

Prieš savaitę prie „Riterių“ klubo prisijungęs vyriausiasis treneris Tommi Pikkarainenas vis dar ieško geriausių savo naujųjų auklėtinių savybių. Tuo pačiu, jis jau spėjo vadovauti dvejoms rungtynėms, iš kurių vienos – LFF taurės turnyre su „Dainava“ baigėsi pergalingai, kitos A lygoje su „Kauno Žalgiriu“ – pralaimėjimu.

Strategas neslepia, kad dar reikia laiko, jog žaidėjai suprastų jo idėjas ir jas sėkmingai galėtų išpildyti aikštėje. Gilesnė pažintis su žaidėjais kiekvienos treniruotės metu leidžia išspausti daugiau kokybės.

„Pirmose rungtynėse man svarbiausia buvo pasiekti pergalę ir patekti į kitą LFF taurės etapą. Alytaus komanda turėjo daugiau laiko pasiruošti šioms rungtynėms, o tai taip pat turėjo įtakos tam, ką matėme. Mūsų abu įvarčiai buvo labai geri, todėl džiaugiuosi tokiu startu „Riterių“ stovykloje.

Sezonas kol kas klostosi nelabai gerai, o tai lemia, kad kai kurie žaidėjai yra nusivylę. Mano tikslas – kuo greičiau įlieti pozityvią energiją. Tai padės greičiau judėti į priekį“, – kalbėjo T. Pikkarainenas.

Jau kitą antradienį „Riterių“ laukia startas UEFA Europos lygos atrankoje. Priminsime, kad pirmuoju varžovu bus „Derry City“ klubas iš Šiaurės Airijos.

„Kol kas į UEFA Europos lygos varžovus žiūrėjau nedaug, nes koncentravausi į prieš tai vykusias rungtynes. Jie atrodo kaip tradicinė Didžiosios Britanijos komanda su daug ilgų perdavimų, daug žaidimo galva, daug kovos dėl antrų kamuolių. Mes žaisime namie, todėl turime juos nugalėti ir keliauti į kitą etapą“, – akcentavo T. Pikkarainenas.

Paskutiniuoju išbandymu prieš Europos lygos kampaniją taps šio ketvirtadienio akistata su Vilniaus „Žalgiriu“. Susitikimo LFF stadione pradžia – 20 valandą. Bilietus platina „Tiketa“.

P