fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Milžiniška žaidybine persvara nepasinaudoję „Riteriai“ pralaimėjo „Bangai“

Trečiojo turo A lygos rungtynėse sostinės „Riteriai“ 0:1 pralaimėjo Gargždų „Bangai“ bei turnyro lentelėje liko su trimis taškais. Toks kraitis „Riterius“ nustūmė į penktąją lentelės vietą.

Mindaugas Čepas šioms rungtynėms pasirinko tą pačią lietuvišką sudėtį, kuri prieš savaitę padėjo pamatus pergalei prieš „Žalgirį“. Žaidėjų išsidėstymas irgi buvo tas pats – su Valentinu Jeriomenko bei Dominyku Barausku vidurio gynėjo pozicijoje ir Donatu Kazlausku puolime.

Dvikova prasidėjo neįtikėtinu tempu. Abi komandos bandė spausti varžovus dar jų pačių aikštės pusėje, todėl veiksmo čia netrūko. Vos per šešias dvikovos minutes gargždiškiai atliko du pakankamai pavojingus smūgius, iš kurių vienas į Tado Simaičio rankas pateko po rikošeto.

Sužaidus dešimt minučių, Riteriai visiškai perėmė kamuolio kontrolę, o netrukus atliko pirmą pavojingą smūgį. Į ataką pasijungęs Aleksandras Levšinas maždaug iš dvidešimties metrų smūgiavo truputį virš vartų. Netrukus vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė Mindaugas Grigaravičius, tačiau teisėjai užfiksavo nuošalę.

Šie du epizodai „Bangos“ futbolininkus privertė atsitraukti dar giliau, o Riteriams, kaip jau įprasta, pralaužti tankią priešininkų gynybą – užduotis ne iš lengvųjų. Kamuolio kontrolės procentas didėjo, teritorinė persvara tapo milžiniškai didelė, tačiau nei progų, nei juo labiau įvarčių nebuvo.

„Banga“ taip pat iki pertraukos nepasižymėjo, nors viename epizode T. Simaitis turėjo padirbėti iš peties.

Po pertraukos aikštės šeimininkų persvara dar labiau išaugo, o visas „Bangos“ žaidimas buvo grindžiamas kontratakomis.

Vaizdas pasikeitė 66 minutę, aikštėje pasirodžius Michaelui Thuique. Jau pirmaisiais prisilietimais prie kamuolio legionierius iš Brazilijos parodė, kad Riterių puolimas taps įvairiapusiškesnis. Prasidėjo kampinių serija prie svečių vartų. Deja, jie rimto pavojaus Ignui Driomovui nekėlė.

Bandydamas dar labiau šviežinti komandą, M. Čepas į aikštę metė Dominyką Kodz. Pastarasis jau pirmuoju prisilietimu prie kamuolio sukūrė pavojingą situaciją, iš kurios „Banga“ atsipirko kampiniu. Dar po kelių minučių technišku veiksmu smūgiavo visiškai šalia virpsto.

„Banga“ ir toliau ieškojo Riterių klaidų ir jas rado. 80 minutę viena itin pavojinga ataka baigėsi netiksliu smūgiu, o dar po aštuonių minučių ką tik aikštėje pasirodęs Paulius Lotužys fantastišku smūgiu pelnė įvartį.

Per likusį laiką „Riteriai“ dar bandė išgelbėti rungtynes, tačiau gargždiškiai sugebėjo atsilaikyti. Kaip Riteriams pasisekė su „Žalgiriu“, taip nepasisekė su „Banga“. Apmaudžiai pralaimėtos rungtynės.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis, V. Jeriomenko, D. Barauskas, A. Levšinas, T. Dombrauskis, M. Ramanauskas (66 mi. M.Thuique), J. Marazas, M. Grigaravičius, D. Virkšas, D. Kazlauskas.

P