fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Trakų“ testų rezultatai: greičiausias – A.Levšinas, šokliausias D.Virkšas, ištvermingiausias – V.Jeriomenko

Vos susirinkę po žiemos atostogų „Trakų“ futbolininkai pateko į fizinio pasirengimo trenerio Pauliaus Ragausko rankas. Futbolininkams buvo parinkti testai, kurie yra informatyviausi padedant įvertinti esamą žaidėjo parengtumo lygį. Riteriams buvo atliekami bėgimo, šuolio į aukštį bei futbolui būdingos ištvermės nustatymo testai, matuojama riebalinė kūno masė.

„Testų rezultatai mums leidžia manyti, jog tie žaidėjai, kuriuos mes sugebėjome įvertinti prieš jiems išeinant atostogauti, išlaikė panašų fizinio parengtumo lygį, jį lyginant su praėjusio sezono pabaiga, tai mus trenerius labiausiai ir džiugina. Aišku tai nereiškia, kad viskas yra optimalu, tačiau po pasirengiamojo etapo, kito testavimo rezultatai, tikimės, jog bus tokie, kurių norime“, – oficialiai klubo svetainei sakė P.Ragauskas.

Ar tai, kad kažkieno rezultatai prastesni reiškia, kad jie pasiruošimą turėtų pradėti nuo mažesnių krūvių?

Vienareikšmiškai. Tie žaidėjai, kurie šiai dienai yra prasčiau pasiruošę, nėra pasiruošę toleruoti tokį pat, krūvį kaip pavyzdžiui jų komandos draugai, kurie šiuo metu yra geresnio fizinio parengtumo. Šiems žaidėjams, bus skiriamas šiek tiek didesnis dėmesys nei likusiems.

Kaip tuos testus sekėsi laikyti vyresniems žaidėjams?

Įdomu buvo tai, kad tiek Vytas (Lukša) tiek Vaidas (Šilėnas) buvo vieni iš greičiausių žaidėjų bėgant 10 metrų, Valentinas (Jeriomenka), šįkart buvo ištvermingiausias komandoje. Remdamiesi praeitų metų testavimo rezultatais, galime manyti, kad jei Valdemaras (Borovskis) nebūtų sirgęs, jo rezultatai taip pat būtų vieni iš geriausių visuose testuose.

Apskritai, jaunimas turi pranašumą prieš vyresnius ar ne?

Negalima konkrečiai atsakyti į šį klausimą, nes vienuose testuose pasirodė geriau vieni, kituose geriau kiti, todėl sakyčiau, kad šitoje vietoje yra lygiosios.

Kieno rezultatai patys geriausi?

Greičiausias buvo Aleksandras Levšinas, šokliausias – Dovydas Virkšas, o ištvermingiausias – Valentinas Jeriomenko.

P