fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

A.Skarbalius po pergalės prieš „Vytį“: „Po truputį kylame į kalną“

Praėjusią savaitę pasiruošimą naujam sezonui pradėję „Trakų“ futbolininkai šį šeštadienį Vilniaus „Sportimos“ manieže pradėjo kontrolinių rungtynių maratoną. Pirmasis varžovas – pirmosios lygos Vilniaus „Vytis“ buvo nugalėtas 4:1. Riteriams po įvartį pelnė Elvinas Ališauskas, Rokas Filipavičius, Ernestas Stočkūnas ir Lukas Jakavičius.

Naujasis „Trakų“ strategas Aurelijus Skarbalius savo pirmosioms rungtynėms pasirinko itin eksperimentinę sudėtį. Žaidime tai itin jautėsi – pirmą pusvalandį aikštėje žaidė dvi lygios komandos, o „Vyčio“ futbolininkai, pasinaudoję trakiškių klaida, išsiveržė į priekį.

Po praleisto įvarčio riteriai pradėjo didinti tempą, kurio „Vytis“ paprasčiausiai neatlaikė. E.Ališauskas komandos žaidybinę persvarą pavertė įvarčiu.

„Jaučiasi, kad vaikinai turėjo sunkią savaitę. Turime tikslą – aštrinti žaidimą, ties tuo ir dirbame. Pradžia buvo sunki, bet kuo toliau, tuo tas žaidimo komponentas ryškėjo. Įmušėme keturis, galėjome įmušti dar daugiau. Kol kas nenoriu kalbėti apie atskirus žaidėjus, nes labai svarbu buvo, kad būtumėm kaip komanda. Norėjau matyti aistrą žaidėjų akyse ir, aišku, laimėti. Po truputį lipame į kalną. Kita savaitė bus dar sunkesnė. Didiname krūvius ir viskas kol kas eina pagal planą“, – po pergalės sakė A.Skarbalius.

Antrąjį kėlinį „Trakai“ pradėjo su žymiai didesne energija ir visišku dominavimu aikštėje. Komandai prireikė vos penkių minučių, kad po R.Filipavičiaus įvarčio išsiveržtų į priekį.

„Visada smagu pirmose rungtynėse pasiekti pergalę, nepaisant to, kad šiuo metu žymiai svarbesnis dalykas – geras žaidimas. Dabar svarbu kiekvienose rungtynėse gerinti žaidimą. Naujas treneris, reikia įsivažiuoti į jo sistemą, tačiau neabejoju, kad viskas bus gerai“, – sakė antrojo įvarčio autorius.

Po įmušto įvarčio „Trakai“ dar labiau padidino apsukas, kėlinio viduryje įmušė du įvarčius ir sukūrė dar kelias puikias progas, kurios skirtumą galėjo dar labiau padidinti.

„Kiekvienam buvo svarbu gauti žaidybinio laiko ir per jį išsikrauti kiek įmanoma stipriau. Antrajame kėlinyje visiškai kontroliavome žaidimą, turėjome labai daug progų, kurios įvarčiais nevirto. Tai reiškia, kad reikia dirbti ties atakų užbaigimu“, – kalbėjo praėjusio sezono geriausias „Trakų“ futbolininkas Donatas Kazlauskas.

Verta pažymėti, kad „Vytis“ kelis kartus taip pat surengė pavojingesnes kontratakas, kurios rezultato varžovams neatnešė.

Kitas kontrolines rungtynes „Trakai“ žais sausio 26 d. 21 val. Marijampolės ARVI futbolo manieže su Rygos „Metta“ klubu.

P