fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V.Lemežis: „Ir toliau jaunimui suteiksime didesnį klaidų kreditą“

Kai sausio 6 – ąją „Trakų“ futbolininkai susirinko į pirmąją treniruotę „Lemon Gym“ sporto klube ir kai susirinko lapkričio 11 – ąją į sezono uždarymą – turėjome galimybę matyti dvi skirtingas komandas. Įskaitant skirtingus trenerius.

Pirmoji komanda siekė padaryti tai, ko iki šiol nepadarė nei viena „Trakų“ karta; antroji – galvojo, kaip apginti trečiąją vietą, kuri slydo iš rankų.

Po praėjusio sezono atsisveikinimo su Arūnu Klimavičiumi, Aleksandru Byčenoku, Oscaru, Alma Wakili atvyko žaidėjai, iš kurių buvo laukta daugiau nei jie davė. Komanda barstė taškus, o tai klubo vadovus vertė daryti sprendimus. Vasara tam buvo palankiausias metas, kai į „Trakus“ atvyko būrys „Atlanto“ atstovų.

„Sunku pasakyti kaip atrodytų „Trakai“ jei „Atlantas“ nebūtų susidūręs su finansiniais sunkumais. Vieną tik žinau, „Trakuose“ greičiausiai nebūtų buvę Atlanto“ žaidėjų“, – su šypsena pokalbį pradėjo klubo direktorius Virmantas Lemežis.

Ar po tų visų vasaros pasistiprinimų buvo minčių, jog dar kažko trūksta?

Tobulumui ribų nėra, todėl, kad ir koks stiprus būtum norisi vis kažką patobulinti. Visi matėme, kad neturime ryškaus puolėjo, bet dėl pasirinktos taktikos ir žaidėjų universalumo, mes tą vietą kompensavome. Todėl dirbame su tais žaidėjais, kurie tuo metu yra komandoje ir mes jais tikime jie mums yra geriausi.

Svarbiausias ir įdomiausias Europos etapas. Kaip jautėtės po to, kai Velse po vidutiniško žaidimo pavyko iškovoti tik lygiąsias arba nepavyko laimėti namų rungtynėse su „Irtysh“?

Kalbant apie rungtynes su Velso komanda, aš asmeniškai jaučiausi pakankamai ramiai, todėl kad komandoje jautėsi susitelkimas, tikėjimas tuo, ką darome ir kiekvienose rungtynėse gerėjantis žaidimas. Matėme, kad esame stipresni, todėl pagrindinis trenerio darbas buvo žaidėjus nuraminti ir nuimti įtampą, kurią bereikalingai užsikrauna žaidėjai, galvodami, kad tai Europos lyga ir kad čia kitokie žmonės žaidžia. Neramino tiktai maža tikimybė, kad futbole kartais visko numatyti negali ir rezultatas tampa ne tavo naudai.

Po lygiųjų su „Irtysh“ komanda, manau, kad vienas pagrindinių veiksnių, nulėmusių mūsų patekimą į kitą etapą buvo tai, kad kazachai nerealizavo 11 m. baudinio Vilniuje.

Pagal tai, kokia situacija buvo Pavlodaro klube, visi tikėjome, kad turime didelius šansus žengti toliau. Todėl kelionę į Kazachstaną suplanavome taip, kad žaidėjai kuo mažiau pavargtų. Taip pat žaidėme ant sintetinės dangos, kuri mums ne svetima. Rungtynės vyko vakare, todėl nebuvo problemų dėl karščio. Šiose rungtynėse žaidėme antru numeriu, drausmingai, o sulaukę savojo šanso, juo pasinaudojome.

Neliko nuoskaudų po pralaimėjimo „Partizan“ klubui?

Nuoskaudų neliko, tik geri prisiminimai. Džiugu, kad mūsų jaunimas gavo proga išbandyti jėgas su tokiu stipriu priešininku. Tai neįkainojama patirtis. Vėlgi, galima būtų prognozuoti, kas būtų, jeigu namų rungtynėse su „Partizan“ nebūtumėm prasileidę įvarčio paskutinę pirmo kėlinio minutę?

Trumpa Kibu Vicunos era. Ką per tą trumpą laiką išmoko žaidėjai, ką išmoko treneriai, ką išmoko klubas?

Kibu kompetencija ir viską, ką jis darė, kalbėjo už jį. Tai žmogus, kuris serga futbolu, todėl manau, kad treneriai, kurie dirbo kartu, taip pat ir aš pats asmeniškai gavome daug naujos patirties ir idėjų.

Man labai džiugu, kad „Trakuose“ atsiskleidžia ne tik jauni žaidėjai, bet ir treneriai. Kad ir kaip būtų gaila, bet jis sulaukė labai gero pasiūlymo iš Lenkijos „Ekstraklasa“ klubo ir išvyko į Lenkiją prieš pat sezono pabaigą. Gerai, kad dėl gero įdirbio ir klubinės sistemos čempionatą pavyko užbaigti prizinėje trečioje vietoje.

Vos pasibaigus sezonui, iškart pranešėte, kad komandoje neliks dviejų puolėjų (E.Mukanyos ir V.Manzono). Ar tai tik pradžia, ar tai kaip tik reiškia, kad stengsitės išsaugoti komandos branduolį?

Kaip ir kiekvienais metais, pasikeitimai komandoje neišvengiami. Komandos branduolys lieka, vyksta derybos su žaidėjais, kurie galėtų papildyti „Trakus“, tačiau ši informacija bus vėliau.

Po sėkmingos sezono pabaigos Albertas Rybakas turi šansų likti vyriausiojo trenerio pareigose ar yra ieškoma pamaina?

Šiuo metu yra svarstomi visi galimi variantai užimti Klubo vyr. trenerio vietą. Bus išrinktas geriausias kandidatas.

Ar yra realus kandidatas?

Taip.

Kalbant apie komandos pastiprinimą, šiemet „Trakai“ išskirtinai daug dėmesio skyrė jauniems lietuviams. Ar tokia pat politika bus taikoma ir kitąmet?

Taip, jauni lietuviai yra mūsų prioritetas. Stengiamės jiems suteikti kuo daugiau žaidybinio laiko. Suprantama, kad kol kas vien iš jaunų lietuvių sudaryta komanda nebus pajėgi kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, bet kokiu atveju, mes jaunimui suteikiame ir suteiksime didesnį nei vyresniemes žaidėjams klaidų kreditą, kad kiekvienas jaunas žaidėjas galėtų atsiskleisti.

P