fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

B komandos treneris R.Vilėniškis: „Užimta vieta neatspindi mūsų pajėgumo“

„Trakų B“ komandos futbolininkai šį sezoną pirmoje lygoje labai sunkiai įsivažiavo, tačiau rudenį kaip lyg lygūs su lygiais kovojo ir pačiais stipriausiais lygos klubais. Sezonas buvo užbaigtas dviem pergalėmis, dar dvi buvo įrašytos dėl Klaipėdos „Koralo“ pasitraukimo ir galiausiai iškovota vienuolikta vieta.

„Galutinė vienuolikta vieta yra blogas rezultatas. Vaikinai privalo ugdyti nugalėtojų mentalitetą ir iš savęs reikalauti daugiau. Ta vienuolikta vieta niekaip neatspindi mūsų komandos pajėgumo – ypač to, kurį pasiekėme antrajame. Reikia pripažinti, kad iki vasaros pertraukos ir po jos buvome skirtingos komandos“, – reziumavo B komandos treneris Raimondas Vilėniškis.

Išskirdamas svarbiausius sezono dalykus, treneris pažymėjo per vasarą atliktą darbą ir rudenį visiškai pasikeitusią komandą.

„Iš neigiamos pusės, pažymėčiau pirmąjį ratą bei individualias žaidėjų klaidas ir koncentracijos stoką rungtynių pabaigose. Tačiau turėjome ir daug pozityvių dalykų. Per vasarą gerai padirbėjome, pasiruošėme ir tapome konkurencingi be išimties visoms pirmos lygos komandoms. Tiek žaidimo kokybė, tiek rezultatai rudenį buvo nuteikiantys optimistiškai. Taip pat reiktų išskirti ir Elvino Ališausko individualų pasirodymą. Jo progų realizacija bei trylika įmuštų įvarčių ir nustebino, ir tuo pačiu džiugino“, – dėstė R.Vilėniškis.

Ne vienus metus klubas deklaruoja, kad B komandos pagrindinis tikslas – auginti žaidėjus A komandai. Dar pernai nemažai laiko pirmoje lygoje praleidę Justinas Marazas ar Svajūnas Čyžas šiemet tapo tvirtais A komandos žaidėjais. Treneris neabejoja, kad tokia pati tendencija išliks ir kitąmet.

„Niekas nepasikeitė – pagrindinė užduotis ir toliau išlieka auginti pamainą A komandai bei padėti šios komandos žaidėjams neprarasti žaidimo ritmo arba po traumų atstatyti sportinę formą. A komandoje konkurencija milžiniška, todėl vaikinai privalo sunkiai dirbti per treniruotes, o gavę šansą – juo pasinaudoti. Kaip tą sėkmingai padarė Tomas Švedkauskas arba Dovydas Virkšas. Pavyzdžiui, Rokas Masenzovas ir Elvinas Ališauskas šiemet gavo šansą sužaisti UEFA Europos taurės rungtynėse. Potencialo vaikinai turi. Linkiu visiems sunkiai dirbti, nes viskas yra įmanoma“, – kalbėjo R.Vilėniškis.

P