fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Trakai” – “Stumbras”. Dar viena trečios vietos kova

Nepaisant trijų iš eilės iškovotų pergalių, “Trakai” iki trečiojo laiptelio pakilti dar nesugebėjo, o iškovoję pergalę šį trečiadienį, pagaliau, vėl grįžtų į prizininkų gretas. Komanda tam pasiruošusi ir nusiteikusi.

 

Data: 2018 m. rugpjūčio 29 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietai: http://www.tiketa.lt/LT/traku_futbolo_klubo_varzybos_a_lygoje_18479

 

Varžovas

Kauno “Stumbras” šį sezoną žaisdamas dėl Supertaurės taurės taip susimovė, kad atrodė, jog komanda pasmerkta dar vieną sezoną murkdytis turnyro lentelės apačioje. Pats “Stumbras” tokias abejones labai greitai išsklaidė, o prieš startą UEFA Europos lygos atrankoje sugebėjo pasiekti tokį piką, kad metė iššūkį “Apollon” klubui iš Kipro.

Naujienos

“Trakų” vyriausiasis treneris Kibu Vicuna dar vienoms rungtynėms turi didžiulę prabangą remtis beveik stipriausia sudėtimi. Išskyrus Diniarą Bilialetdinovą, visi riteriai “Stumbro” iššūkiui yra pasiruošę. Net keturi jų (Donatas Kazlauskas, Justinas Januševskis, Modestas Vorobjovas ir Valdemaras Borovskis), netrukus prisijungs prie nacionalinės rinktinės, todėl šiandien turi dar vieną progą Edgarui Jankauskui įrodyti, kad į sąrašą jie pateko neveltui.

“Stumbro” situacija per pastarąjį mėnesį subjuro. Komandą savavališkai paliko geriausias jos žaidėjas Kgaogelo Sekgota, taip pat iš jos išvyko Agostinho, Jardelis Nazare, o Nasro Boucharebas yra patyręs traumą.

Visiškai skirtinga situacija “Trakuose”, kur lyginant su paskutinėmis rungtynėmis, pasikeitimų į teigiamą pusę yra labai daug. Šiandien gali aikštėje pasirodyti net devyni žaidėjai, kurie birželio 19 – ąją dar nebuvo “Trakų” atstovais.

Paskutinis turas

Paskutinėse A lygos rungtynėse abi komandos iškovojo sunkias pergales. “Trakai” po 85 minutę įmušto įvarčio 1:0 nugalėjo “Kauno Žalgirį”, o “Stumbras” 2:1, po kraupių “Atlanto” gynėjų klaidų, įveikė Klaipėdos klubą.

Skirtumas tarp tų pergalių toks, kad “Trakai” už KŽ žaidė geriau, tiesiog jiems nesisekė realizuoti savo sukurtų progų, įskaitant ir 11 metrų baudinį. “Stumbras” atkarpomis už “Atlantą” buvo geresnis, tačiau atkarpomis iniciatyvą į savo rankas buvę perėmę klaipėdiečiai.

Tarpusavyje

9-5-2. Šį sezoną komandos tarpusavyje žaidė tris kartus ir drąsiai galima teigti, kad visos trejos rungtynės baigėsi ne pagal logiką. Pavyzdžiui, pirmoje dvikovoje “Sportimos” manieže užfiksuotos lygiosios, nepaisant to, kad “Trakai” dominavo rungtynėse ir pirmavo praktiškai iki dvikovos pabaigos, tačiau tuomet siaubingai suklydo ir buvo nubausti.

Antrose rungtynėse Kaune iniciatyva ir progos priklausė “Stumbrui”, tačiau tuomet jau riteriai naudojosi savo šansai ir laimėjo 2:0.

Trečioji dvikova buvo verta lygiųjų, bet “Stumbro” pergalę lėmė vienintelis įmuštas įvartis. Ta dvikova treneriui Kibu Vicunai buvo debiutinė vadovaujant “Trakų” klubui.

Akistata

Vadimas Manzonas prieš Dominyką Galkevičių. Nors šie futbolininkai aikštėje į akis į akį beveik nesusidurs, tačiau abiejų įtaka savo komandoms yra labai svarbi. V.Manzonas paskutinėje dvikovoje su “Kauno Žalgiriu” nesugebėjo realizuoti baudinio ir po to aiškiai “sėdo”. Galime neabejoti, kad šįvakar jis norės reabilituotis už tą antrąjį kėlinį. D.Galkevičius, artėjant karjerai į pabaigą, pagaliau atrado save ir jį galime vadinti vienu “Stumbro” lyderių.

Klausimas

Ar Donatas Kazlauskas pratęs rezultatyvių rungtynių seriją? Į “Trakus” atvykęs ir labai greitai vienu lyderiu tapęs D.Kazlauskas mušė visose trejose A lygos rungtynėse, o tokia serija šiuo metu A lygoje pasigirti gali vienintelis Liviu Antalis iš “Žalgirio”. Rezultatyvios rungtynės šįvakar D.Kazlauską iškeltų į rezultatyviausių lygos žaidėjų penketuką.

Orų prognozė

Rungtynių metu numatoma 17 laipsnių šiluma, dviejų metrų per sekundę Šiaurės vėjas, didelis debesuotumas, lietaus tikimybė nedidelė.

 

 

 

P