fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pergalių serija nutrūko tuomet, kai tai atrodė neįmanoma

23 – iose A lygos rungtynėse „Trakai“ lygiosiomis 2:2 užbaigė susitikimą su Kauno „Stumbru“ bei tokiu būdu nutrūko trejų iš eilės laimėtų rungtynių serija. Riterių neišgelbėjo Dovydo Virkšo ir Jevgenijaus Osipovo įvarčiai, po kurių trakiškiai buvo išsiveržę į priekį.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Kauno Žalgirį“, Kibu Vicuna atliko du keitimus – Justinas Marazas pakeitė Svajūną Čyžą, o Vaidotas Šilėnas – Aleksandrą Levšiną. Nuo pat pirmųjų minučių atrodė, kad „Trakų“ vyriausiojo trenerio pasirinkimas duos rezultatą.

„Šiandien viena komanda pergalės nusipelnė labiau už kitą ir ta komanda yra „Trakai“. Deja, futbole ne visada laimi stipresnė komanda“, – po rungtynių kalbėjo K.Vicuna.

„Trakų“ nelaimei, „Stumbras“ rungtynes pradėjo atsitraukęs labai giliai. Kaip sunku riteriams žaisti prieš tvirtas gynybines sienas statančias komandas, galėjome įsitikinti jau ne kartą ir ne du. Šios rungtynės ne išimtis.

Riteriai iki pertraukos kamuolį valdė ne mažiau nei 70 procentų laiko, bet naudos iš to, deja, nebuvo. Vėl stigo perdavimų į baudos aikštelę, vėl trūko aštrumo ir tuo pačiu vėl trūko progų.

Ką darė „Stumbras“? Kaip ir buvo galima tikėtis, ieškojo savęs kontratakose. Kelis kartus jiems tai pavyko, tiesa, pavojus būdavo neutralizuojamas.

Iškart po pertraukos K.Vicuna į aikštę metė D.Virkšą ir šis keitimas pasiteisino šimtu procentų. Tiek jis, tiek likę „Trakų“ žaidėjai nuo pirmųjų minučių smaginosi varžovų aikštės pusėje ir, skirtingai nei pirmajame kėlinyje, kurdami progas. Buvo tas jausmas, kai atrodė, kad įvartis bręsta. Ir pribrendo. Tiesa, ne į tuos vartus.

Chaotiški trakiškių veiksmai, „Stumbro“ ne pati geriausia kontrataka, bet didžiulė sėkmė garantavo kauniečiams įvarčio persvarą. Gal jiems tuo buvo sunku patikėti, tačiau praleistas įvartis trakiškius privertė žaisti taip, kaip norėjosi juos matyti žaidžiančius nuo susitikimo pradžios.

Prabėgo vos penkios minutės ir efektinga D.Virkšo ir Donato Kazlausko ataka baigėsi išlyginamuoju įvarčiu. Tuo „Trakai“ savo darbo neužbaigė. Po dešimties minučių to paties D.Virkšo pakeltas kamuolys nuo kampinio gairelės pasiekė J.Osipovą, o šis nestipriu, bet tiksliu smūgiu išvedė komandą į priekį.

Buvo įdomu stebėti, kaip „Trakai“ žais toliau. O jie nemažino tempo ir stengėsi įmušti dar vieną įvartį, kuris galutinai palaidotų varžovus. Deja, nepavyko. Skirtingai nei „Stumbro“ atveju, kai ši komanda po ilgos pauzės persivarė kamuolį į riterių pusę ir vėl sugebėjo juos nubausti.

Iki dvikovos pabaigos buvo likusios penkios minutės (ir dar keturios teisėjo pridėtos). Per tą laiką „Trakai“ sukūrė dar dvi puikias progas, tačiau fortūna šįsyk buvo kauniečių pusėje. Ketvirtos rungtynės su šia komanda šia sezone ir dar nei karto jos rezultatas neatspindėjo įvykių aikštėje. Deja.