fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kartais gerai laimėti ir šitaip

A lygos rungtynėse „Trakai“ 1:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“ ir po ilgesnės pertraukos sugrįžo į trečiąją vietą. Vienintelis įvartis buvo įmuštas 85 minutę, kai po Justino Marazo perdavimo pasižymėjo užtikrintai sužaidęs Donatas Kazlauskas.

„Buvo labai sunkios rungtynės. Labai džiaugiuosi, kad net nerealizavę baudinio – nesustojome ir toliau ieškojome savo galimybių. „Kauno Žalgiris“ sužaidė tikrai gerai, bet vis tiek manau, kad šios pergalės mes nusipelnėme“, – po rungtynių sakė treneris Kibu Vicuna.

Treneris šįsyk, lyginant su rungtynėmis Klaipėdoje, starto sudėtyje pakeitė tris žaidėjus: į Vaidoto Šilėno vietą stojo Aleksandras Levšinas, Justinas Januševskis žaidė vietoje Kevino Ntikos, o Vytautas Lukša užėmė Roko Masenzovo vietą. Visi trys futbolininkai trenerio neapvylė.

Apskritai, viskas galėjo būti paprasčiau, jei trakiškiams būtų pavykęs planas A, pagal kurį „Trakai“ turėjo prispaust varžovus nuo pat pradžios ir pelnyti greitą įvartį. Tempas pasiūlytas buvo didžiulis, spaudimas buvo nuo pirmųjų aikštės metrų, tačiau „Kauno Žalgirio“ komanda sugebėjo ne tik atsilaikyti, bet ir priimti tokį žaidimo tempą, o kartais tolimais smūgiais grasinti Tomo Švedkausko vartams. Tiesa, ta grėsmė visais atvejais buvo mažiau nei vidutiniška.

„Trakų“ stiprybė šiose rungtynėse buvo puikus kamuolio judėjimas, pačių futbolininkų sugebėjimas padėti vienas kitam ir, aišku, D.Kazlausko benefisas.

Pirmasis progą sukūrė Vadimas Manzonas, kuriam pritrūko centimetrų, kad kamuolys atsidurtų vartų tinkle. Varžovų vartininko spaudimas ir pastarojo klaida netrukus puolėjui sukūrė antrąją progą. V.Manzonas buvo tas žaidėjas, kuris stojo prie kamuolio, kai buvo skirtas 11 metrų baudinys, tačiau ir šįsyk jam nepavyko. Verta pažymėti, kad po šio epizodo futbolininko pasitikėjimas savo jėgomis sumažėjo. Tiesa, ir komanda po to baudinio kurį laiką atrodė tarsi nokdaune, tačiau sugebėjo pakilti ir tęsti rungtynes.

Tuo metu aikštėje jau žaidė Justinas Marazas, kuris įnešė į komandos žaidimą įnešė gyvybės. Vis tik, labiausiai norėtųsi išskirti V.Lukšos ir D.Kazlausko duetą. Kairiajame krašte šie du futbolininkai taip gerai jaučia vienas kitą, kad atrodo, jog ne vienus metus žaidžia kartu.

„Kauno Žalgirio“ komanda pradėjo lėtinti žaidimą, o „Trakų“ teritorinė persvara išaugo dar labiau. Bėda ta, kad kurį laiką nepavyko sukurti pavojingų situacijų.

Rungtynių baigtį nulėmė 85 minutė, kai J.Marazas, nukeliavęs į kairįjį kraštą, tiesiog fantastišku perdavimu atrado laisvės turėjusį D.Kazlauską, pastarasis dar pasitaisė kamuolį ant kairės kojos ir stipriu smūgiu pelnė vienintelį dvikovos įvartį.

„Prieš tą epizodą su Justu susikeitėme pozicijomis ir jis atliko tokį perdavimą, kad negalėjau juo nepasinaudoti“, – su šypsena komentavo D.Kazlauskas.

Netrukus J.Marazas galėjo įsirašyti antrą rezultatyvų perdavimą – po kontratakos jis vėl lyg ant lėkštutės kamuolį padėjo V.Manzonui, bet jo nepasitikėjimas po nerealizuoto baudinio, panašu, kad dar buvo per didelis ir jis nepasinaudojo gera proga.

„Kauno Žalgiris“ per pridėtą laiką kamuolį nuo kampinio gairelės kėlė net tris kartus, ieškojo kitų galimybių, tačiau jų taip ir nesurado.

„Trakai“ pakartojo šio sezono pergalių iš eilės rekordą. Dvikovoje dėl trečios vietos su Kauno „Stumbru“ bus galima tą rekordą pagerinti.