fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Didžiulė žaidybinė persvara prieš „Jonavą“ įtvirtinta užtikrinta pergale

Po UEFA Europos lygos atrankos į A lygą sugrįžę „Trakų“ futbolininkai 3:1 Jonavoje nugalėjo vietos reprezentacinę komandą bei nutraukė trejų iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją. Paskutinį kartą, beje, riteriai buvo laimėję prieš tą pačią Jonavą, o bent tris įvarčius per vienas rungtynes įmušė tik trečią kartą šiame sezone.

Kibu Vicuna šioms rungtynėms pasirinko naują vienuoliktuką, kuriame atsirado vieta ir į komandą grįžusiam Vytautui Lukšai. Pastarasis pirmajame kėlinyje kairiajame krašte buvo itin aktyvus, o antrajame – už dvi geltonas korteles – pašalintas iš aikštės.

„Trakų“ persvara prieš „Jonavą“ išryškėjo nuo pat dvikovos pradžios. Riteriai kamuolį valdė bent 65 procentus laiko, turėjo milžinišką žaidybinę ir teritorinę persvaras. Trūko vieno – paskutinio perdavimo bei aštrumo, kuris padėtų kurti progas.

Jonaviškiai savęs ieškojo kontratakose, tačiau kažko pavojingesnio prie Tomo Švedkausko ginamų vartų taip ir nesukūrė. Apskritai, atrodė, kad komanda gali laikytis iki pirmojo įvarčio. O jo, tiesa, reikėjo laukti gana ilgai.

Kvailokai prieš pat baudos aikštelę prasižengę aikštės šeimininkai „Trakams“ suteikė galimybę, po kurios rezultatas tapo 1:0. Modestas Vorobjovas smūgiavo tiesiai į gyvatvorę, atšokus kamuoliui – darsyk į gyvatvorę, o trečiuoju bandymu pasistengė Diniaras Bilialetdinovas, kuris įmušė vieną gražiausių šio sezono A lygos įvarčių. Netrukus po šio epizodo baigėsi pirmasis kėlinys.

Po pertraukos K.Vicuna vietoj Valentino Jeriomenkos išleido į aikštę Lajo Traore ir šis keitimas atrodė pasiteisinęs. Kamuolys dar greičiau judėjo tarp „Trakų“ futbolininkų, o „Jonavos“ atstovai prieš tokį žaidimą buvo bejėgiai.

Donatas Kazlauskas smūgiu iš už baudos aikštelės ribų smūgiavo, kamuolys lietė „Jonavos“ gynėją ir po to gražiai nusileido vartų tinkle. Netrukus skirtumas tapo triuškinamas, kai įspūdingu smūgiu Valdemaras Borovskis pelnė trečiąjį komandos įvartį. Taip šį sezoną „Trakų“ ekipai nutinka nedažnai. Be to, visi trys įvarčiai buvo įmušti ne iš baudos aikštelės, o tolimais smūgiais.

Tie įvarčiai itin atpalaidavo žaidėjus ir „Trakai“ pradėjo žaisti dar patrauklesnį futbolą. Tiesa, atsipalaidavimas ne visada išeina į naudą – vienoje situacijoje lygioje vietoje nesutarė L.Traore ir Jevgenijus Osipovas, varžovai perėmė kamuolį ir įmušė įvartį, kuris iškart pasėjo paniką.

Psichologiškai tuomet „Jonava“ atrodė tikrai gerai, o „Trakai“ nebežaidė to žaidimo, kuris ką tik buvo jų stiprybė. Tas žaidimo pasikeitimas, turbūt, labiausiai prisidėjo prie to, kad už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas V.Lukša.

Tiesa, po to praleisto įvarčio trakiškiai dar mažiausiai dukart galėjo nubausti aikštės šeimininkus, tačiau dėkingos progos liko neišnaudotos. O likę mažumoje „Trakai“ priešininkams nesuteikė nei vieno šanso. „Jonavos“ stotelė įveikta, kita – „Atlantas“.