fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Antra pergalė iš eilės – nugalėtas ir „Atlantas“

Ketvirtą vietą A lygoje užimantys „Trakai“ Klaipėdoje 2:0 nugalėjo „Atlantą“ bei iki taško priartėjo prie trečioje pozicijoje esančio Kauno „Stumbro“. Po įvartį nugalėtojams pelnė Donatas Kazlauskas ir Vadimas Manzonas.

Šioje dvikovoje Kibu Vicuna dėl skirtingų priežasčių savo dispozicijoje neturėjo Justino Januševskio, Diniaro Bilialetdinovo ir Vytauto Lukšos. Jų vietas užėmė rungtynėse su „Jonava“ nežaidę Kevinas Ntika, Rokas Masenzovas ir naujokas V.Manzonas. Taip pat vietoj Justino Marazo nuo pirmų akimirkų aikštėje pasirodė Svajūnas Čyžas.

„Atlanto“ situacija futbolo visuomenei yra puikiausiai žinoma, tačiau „Trakams“ rungtynių pradžia nebuvo lengva. Apskritai, iki pirmojo įmušto įvarčio riteriai nesukūrė nei vienos progos, o visas geras žaidimas baigdavosi prie klaipėdiečių baudos aikštelės.

Įpusėjus kėliniui, „Atlanto“ gynėjai suklydo, Svajūnas Čyžas idealiu perdavimu vienas prieš vieną išvedė D.Kazlauską ir šis užtikrintu smūgiu nubaudė varžovų vartininką.

Šis įvartis puikiai iliustravo pasikeitusius „Trakus“. Komanda nepanikuoja, drausmingai laukia savojo šanso, o jį gavusi – smogia negailestingai. Panašus vaizdas buvo pastebimas ir dvikovoje su „Jonava“. „Trakai“ nekuria daug, tačiau varžovams leidžia sukurti dar mažiau. „Atlantas“ per visas rungtynes turėjo vos vieną geresnę progą, kai Tadas Labukas smūgiavo galva, tačiau Tomas Švedkauskas susitvarkė ir su šiuo smūgiu. Daugiau Klaipėdos komanda prie „Trakų“ vartų priartėti taip ir nesugebėjo.

Po įmušto įvarčio dar vieną super progą sau susikūrė S.Čyžas, kai iš vieno atlantiečio atėmė kamuolį, kitą apėjo ir, atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, smūgiavo per sprindį nuo virpsto. Panašu, kad jei veja būtų lygesnė – būtų ir įvartis.

Po pertraukos „Atlanto“ atstovai pavargo, o „Trakai“ žaidė, tarsi, draugiškas rungtynes. Pernelyg nepersistengdami riteriai prilaikė kamuolį tiek, kiek jiems reikėjo. Galiausiai, tai jiems leido pelnyti antrąjį įvartį. Po kampinio V.Manzonas, net nematydamas vartų, galva smūgiavo taip tiksliai, kad atlantiečiams teko griebtis už galvų.

V.Manzonui šio įvarčio reikėjo kaip oro. Kaip ir bet kuris puolėjas, mušdamas įvarčius, įgauna papildomo pasitikėjimo ir tai dažnai pasitarnauja ir kitose akistatose. Užteko pamatyti, kaip trakiškiai sveikino prisirašiusį naujoką, kad suprastum, koks svarbus šiam futbolininkui buvo įmuštas įvartis. Apskritai vertinant, puolėjas nebuvo itin pastebimas, per retai iš komandos draugų gaudavo kamuolį, tačiau tai galima nurašyti į per mažą treniruočių skaičių kartu. Vis tik, panašu, kad „Trakai“ pagaliau surado žaidėją, kurio ieškojo visą sezoną.

Po antrojo įvarčio, „Atlanto“ komanda dar labiau sustojo, o „Trakai“, suprasdami, kad darbas jau atliktas, irgi sumažino tempą bei sėkmingai užbaigė rungtynes. Galima neabejoti, kad esant reikalui, paskutinės dvidešimt minučių būtų visiškai kitokios. Ta prasme, kad „Atlantui“ būtų žymiai sunkesnės.

Dvi pergalės iš eilės „Trakams“ šį sezoną – retas pasiekimas. Jau ketvirtadienį bus bandoma šią seriją pratęsti iki trijų. Vilniuje laukia „Kauno Žalgiris“. Skamba keistai, tačiau tos rungtynės bus dėl šešių taškų.