fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V.Šilėnas: „Europos lygoje net ir nuliniame etape niekas dykai pergalių nedovanos“

Nepaisant to, kad sunkiau nei daugelis tikėjosi, „Trakai“ įveikė Europos lygos preliminarų kvalifikacijos etapą bei kitą ketvirtadienį Vilniuje pratęs 2018/19 metų UEFA kampaniją. Antrasis šių metų varžovas – Pavlodaro „Irtyš“ klubas iš Kazachstano, kuris, neabejotinai, vertinamas žymiau stipriau nei „Cefn Druids“ ekipa iš Velso. Tiesa, reikėjo įveikti ir velsiečius, o istorija rodo, kad prieš panašaus pajėgumo komandas yra kritę ir gerokai garsesni klubai nei „Trakai“.

 

 

„Tikrai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Nei pirmose, nei antrose rungtynėse. Tačiau mes nieko kito ir nesitikėjome. Europos lyga nėra lengva nei pirmame, nei nuliniame etape ir čia niekas dykai pergalių nedovanos. Labai norėjome praeiti į kitą etapą. Tas gal kiek ir slėgė, nes viena klaida galėjo viską pakeisti. Paskutinės minutės kainavo tikrai nemažai nervų“, – apie vakarykštę dvikovą kalbėjo Vaidas Šilėnas, kurį varžovai porą kartų taip „nušienavo“, kad teko į aikštę kviesti medikus.

Medikų prireikė ir Edvinui Baniuliui, kuris dvikovos pradžioje susidūręs su varžovu dar bandė žaisti, tačiau dėl galvos svaigimo iš aikštės buvo išneštas neštuvais, netrukus išvežtas į ligoninę, kur gydytojų diagnozė nepradžiugino – puolėjui įskilo kaukolė.

 

 

E.Baniulį aikštėje pakeitė Svajūnas Čyžas, kurio po kelių minučių atliktas reidas ir puikus perdavimas Justinui Marazui „Trakams“ uždirbo 11 metrų baudinį.

 

 

„Nesitikėjau, kad teks nuo suolo kilti taip anksti, bet E.Baniulis patyrė traumą, tai nebuvo pasirinkimo. Nebuvo lengva, kai žengiau į aikštę, bet sunkiausios buvo paskutinės minutės. Jie spaudė, o mes tikrai nenorėjome papildomo pusvalandžio. Gerai, kad viskas gerai baigėsi. Keliaujame į kitą etapą, darbas UEFA Europos lygoje dar nebaigtas“, – po dvikovos kalbėjo S.Čyžas.

„Jei nebūčiau pargriautas, manau, kad būčiau įmušęs toje situacijoje. Apskritai kalbant apie rungtynes, buvo labai sunku, bet pergalė yra pergalė“, – savo mintimis dalinosi J.Marazas.

Iki kito etapo liko 6 dienos. Šiandien prasidėsiantį pasiruošimą su Pavlodaro „Irtyš“ komanda, vainikuos rungtynės ketvirtadienį LFF stadione.