fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kazachstane laimėję „Trakai“ – kitame Europos lygos atrankos etape

Nuo preliminaraus etapo UEFA Europos lygos kovas pradėję ir jame „Cefn Druids“ (Velsas) komandą įveikę „Trakai“ sėkmingai įveikė ir pirmojo etapo barjerą. A lygos bronzos medalininkai ketvirtadienį rezultatu 1:0 (1:0) įveikė Pavlodaro „Irtysh“ komandą  ir žengė į antrą atrankos etapą.

„Trakai“ atsargiai pradėjo rungtynes, o tuo pasinaudoti mėginę aikštės šeimininkai surengė keletą pavojingų atakų, tiesa, abi jas ramiai nugesino Tomas Švedkauskas.

19-ąją mačo minutę „Trakai“ surengė gražią ataką, Diniaras Bilyaletdinovas atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Svajūnui Čyžui, o pastarasis nuginklavo varžovų vartininką ir įmušė labai svarbų „Trakų“ įvartį.

Vos po kelių minučių šansą išlyginti rezultatą turėjo ir aikštės šeimininkai, tačiau į vartus kamuolio nukreipti nepavyko. Sužaidus beveik pusę valandos, „Irtysh“ atliko labai pavojingą baudos smūgį, bet kamuolys ir vėl pralėkė šalia vartų.

34-ąją minutę „Trakai“ surengė kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Donatas Kazlauskas smūgiavo visai šalia vartų ir taip sukūrė bene pavojingiausią epizodą per likusį kėlinio laiką. Po pirmojo kėlinio rezultatu 1:0 pirmavo „Trakai“.

Antroji mačo dalis prasidėjo labai panašiai ir keletą progų turėjo „Irtysh“ futbolininkai, tiesa, vėl sėkmingai žaidė Tomas Švedkauskas. Nors gintis pavyko visai sėkmingai, pirmą kartą prie varžovų vartų priartėti pavyko tik 68-ąją minutę, kai smūgiuoti pamėgino Justinas Marazas ir Svajūnas Čyžas, kuris netrukus buvo pakeistas. Vietoje jo aikštėje pasirodė ir „Trakų“ gretose debiutavo Aleksandras Levšinas.

Per likusį laiką “riteriams” pavyko apsiginti bei išlaikyti persvarą savo pusėje. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:0 ir “Trakai” žengė į kitą etapą.

Kitame etape “Trakų” laukia Belgrado “Partizan” (Serbija) ir Plevlijos “Rudar” (Juodkalnija) poros nugalėtojai. Pirmasis mačas Juodkalnijoje baigėsi “Partizan” pergale rezultatu 3:0.

P