fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Alytus laukia UEFA Europos lygos rungtynių

Dėl Dainų šventei išnuomuoto LFF stadiono, “Trakų” futbolininkai priversti laikinai prisiglausti Alytuje – mieste, kuris nuolat augina žaidėjus Lietuvos rinktinei, kuris myli futbolą ir kuris prieš mėnesį puikiai pasiruošė merginų WU-17 Europos čempionatui.

Jau šį ketvirtadienį Dzūkijos sostinėje trakiškių laukia UEFA Europos lygos preliminaraus etapo atsakomosios rungtynės, kurių kaina milžiniška – patekimas į kitą etapą bei 240 tūkstančių eurų finansinė injekcija. Varžovas tas pats – “Cefn Druids” klubas iš Velso.

“Kai tapo aišku, kad LFF stadione žaisti negalėsime, rinkomės tarp Marijampolės ir Alytaus. Pagalvojome, dzūkai turėtų būti labiau išalkę tarptautinių varžybų, todėl pasirinkome šį miestą”, – sakė “Trakų” direktorius Virmantas Lemežis.

Šiuo metu klube žaidžia vienas alytiškis Ernestas Stočkūnas. Jis prie komandos prisijungė prieš šį sezoną ir A lygoje spėjo sužaisti ketverias rungtynes. Futbolininkas neabejoja, kad ketvirtadienį Alytaus stadione žmonių trūkumo nebus.

“Čia bet kokios futbolo rungtynės sulaukia didelio vietinių susidomėjimo. Reikia turėti omeny, ketvirtadienį nevyks Pasaulio čempionato kovos, o tai tik dar labiau padidins žiūrovų skaičių.

Vos oficialiai paskelbus informaciją apie rungtynių vietą, daugelis buvo nustebę (šypsosi), bet tuo pačiu laimingi, kad savo mieste bus galima išvysti UEFA Europos lygos rungtynes. Alytus laukia šių rungtynių.

Girdėjau, kad velsiečių į Alytų atvyks maždaug šimtas. Galiu užtikrinti, kad lietuvių bus žymiai daugiau”, – pasakojo E.Stočkūnas.

Pirmąsias rungtynes Velse komandos sužaidė lygiosiomis, tad “Trakus” tenkins Alytuje tenkins tik pergalė arba nulinės lygiosios.

“Mūsų komandos žaidėjai individualiai stipresni ir, tikiu, kad sugebėsime tai įrodyti aikštėje”, – prognozavo saugas.

Į šias rungtynes iš Vilniaus vos už 10 eurų specialiai veš “Trakų” užsakytas autobusas. Užsisakę šią paslaugą, sirgaliai dovanų gaus bilietą į rungtynes.

P