fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

D.Česnauskis: „Ar pagerėjo mūsų vaizdas, pamatysime jau greitai“

Netrukus 37 – ąjį gimtadienį švęsiantis ilgametis „Trakų“ futbolininkas Deividas Česnauskis po aštuonių dienų pauzės grįžo į treniruočių procesą. Dėl galinio raumens skausmų visą tą laiką D.Česnauskis sportavo atskirai nuo komandos, tačiau visa tai jau praeitis.

„Nebeskauda.. tai turbūt viskas gerai (šypsosi). Svarbu, kad raumuo nepatemptas, nors tokių minčių buvo“, – sakė D.Česnauskis.

„Trakų“ futbolininkai po itin sunkaus gegužės mėnesio ir, galiausiai, pergalės vos 1:0 prieš sostinės „Panerį“ LFF taurės turnyre, gavo penkias dienas poilsio. Pagrindinis to tikslas – pailsinti galvas nuo futbolo ir, tuo pačiu, vienas nuo kito.

„Tas poilsis buvo reikalingas kaip oras. Nėra ko slėpti, žaidimas mums nesiklijavo, todėl reikėjo įkrauti baterijas ir pagalvoti, kas yra ne taip. Psichologiškai tokie dalykai itin svarbūs. Neabejoju, kad kiekvienam tas poilsis išeis į naudą, o kiek iš to laimės komanda – pamatysime jau greitai“, – dėstė „Trakų“ veteranas.

Šiuo metu komanda vis dar treniruojasi be penkių pagrindinių žaidėjų, kurie vis dar yra su nacionaline rinktine. Ar darbas be tokio didelio būrio žaidėjų gali būti kokybiškas?

Nežinau. Viena vertus, komandinių veiksmų nepatobulinsi, kita vertus – turime užduotis, kurias norėdami eiti pirmyn, privalome atlikti. Be to, tai yra galimybė užsikabinti mažiau žaidžiantiems, taip pat save pademonstruoti peržiūroje dalyvaujantiems futbolininkams. Galbūt, kokybės daug neišlaušime, bet į priekį tikrai žengsime.

Aštuonias dienas praleidai dėl traumos. Kaip komanda pasikeitė per tą laiką?

Nėra lengva man tai įvertinti, nes net ir traumuotas, su komanda aš buvau visas dienas. Per tas dienas dėliojome taktinius veiksmus, sprendėme, kaip turime judėti aikštėje, dirbome fiziškai. Visi šie komponentai yra pagerinti. O ar pagerėjo bendras vaizdas, pamatysime birželio 14 – ąją.

Tai yra dieną po to, kai rinktinės nariai grįš iš Lenkijos..

Aišku, kad jiems nebus lengva. Rinktinės trakiškiai su komanda nesitreniravo daugiau nei dvi savaites.

Ketvirtadienį laukia akistata su „Kauno Žalgiriu“. Šiemet „Trakai“ šią komandą jau nugalėjo dukart. Ką gali pasakyti apie šią komandą?

 Visų pirma, jie Arūnu Klimavičiumi labai sustiprino gynybą. Gerai, kad jis dar negalės (perėjimų langas atsidaro birželio 15 – ąją) žaisti (šypsosi). Kalbant rimtai, tai yra žaidžianti komanda. Treneris M.Čepas iš žaidėjų išreikalavo tai, ko nori ir tai nebėra komanda, kurią galima lengvai apsižaisti. Žiūrint iš savo pusės, turime tinkamai nusiteikti kovai ir iškovoti tris taškus. Tose rungtynėse puikiai atsispindės, kaip treniravomės visą šį laiką.