fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Viena kregždė ne pavasaris – „Trakai“ vėl pralaimėjo

Trečiojo A lygos rato starte „Trakų“ futbolininkai 1:2 nusileido Klaipėdos „Atlantui“, kuris atsilikimą iki riterių sumažino iki dviejų taškų, o „Trakai“ jau yra sužaidė dvejomis rungtynėmis daugiau. Vienintelį riterių įvartį susitikimo pabaigoje įmušė Diniaras Bilialetdinovas.

Rungtynių pradžia nežadėjo nieko blogo. Anaiptol. Per pirmas šešias minutes Justino Marazo ir Diniaro Bilialetdinovo duetas sukūrė tris geras galimybes įvarčiui pasiekti. Pirmuoju bandymu užuot smūgiavęs, Diniaras atidavė kamuolį Etiennui Mukanyai. Tuo galimybė pasižymėti ir užsibaigė. Antruoju bandymu J.Marazas smūgiavo visiškai šalia vartų, o trečiuoju – tą patį padarė rusas.

Tuomet lyg perkūnas iš giedro dangaus arba nelaimė – po rikošeto kamuolys atsidūrė Tomo Švedkausko ginamuose vartuose. Ir, deja, tuo „Trakų“ žaidimas iki 80 minutės buvo baigtas. Vėl atsirado nepasitikėjimas savo veiksmais, vėl atsirado vaikiškos klaidos ir vėl nebuvo aštrumo, kuris leistų kurti progas.

„Atlantas“ nieko stebuklingo nepadarė, tačiau jam to ir nereikėjo. „Trakai“ žaidė taip lėtai, kad klaipėdiečiams nebuvo jokių problemų sėkmingai išsirinkti pozicijas. Pridėjus nuolatinius trakiškių netikslius veiksmus, „Atlanto“ darbas tapo dar lengvesnis.

Per pirmąjį kėlinį „Atlantas“ dar sukūrė dvi tikrai pavojingas kontratakas, po kurių komandą gelbėjo Tomas Švedkauskas.

Po pertraukos į aikštę buvo mestas Svajūnas Čyžas, kurio aktyvumas keitė „Trakų“ žaidimą. Tiesa, problema ta, kad S.Čyžas ilgą laiką gavo per mažai kamuolių. Artėjant dvikovai į pabaigą, vis daugiau riterių jungėsi į ataką, atsirado aštrumas, o tada trenkė dar vienas žaibas.

Vienas kitam perduodami kamuolį, suklydo „Trakų“ vidurio saugai, iš to „Atlantas“ surengė kontrataką ir padvigubino skirtumą. Deja, reikia pripažinti, kad žaidimas viduryje jau ne pirmose rungtynėse iš eilės trakiškiams nesiklosto taip, kaip turėtų klostytis. Iš psichologinės duobės pakilti pergalė prieš „Jonavą“ pakilti nepadėjo ir tam reikia daugiau laiko.

Netrukus riteriai skirtumą sušvelnino, o susitikimo pabaigoje dar galėjo rezultatą ir išlyginti. Jevgenijus Osipovas permetė vartininką, tačiau kamuolys nuriedėjo šalia vartų.

Dar vienos rungtynės, po kurių yra apie ką pamąstyti. Žaidimo nėra, rezultato nėra, o Europa jau ne už kalnų.

P