fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Vakarų fronte nieko naujo – vėl neįmušta, vėl pralaimėta

Trečią vietą A lygoje užimantys „Trakų“ futbolininkai 0:1 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“. Nepaisant to, kad pralaimėta tik vienu įvarčiu, nerimą kelia tai, kad komanda per 90 minučių taip ir nesukūrė nei vienos realios progos įvarčiui pasiekti.

Olegas Vasilenka, kaip šį sezoną įprasta, vėl neturėjo krūvos dėlionės detalių. Dėl traumų nežaidė Svajūnas Čyžas ir Modestas Vorobjovas, dėl diskvalifikacijos – Jevgenijus Osipovas, dėl vizos problemų – Lajo Traore. Šie iškritimai suteikė šansą Ernestui Stočkūnui, o dvikovos pabaigoje ir Elvinui Ališauskui. Pastarajam tai buvo debiutas A lygoje.

Pačios rungtynės prasidėjo gana ramiai, o „Žalgiris“ netruko pasinaudoti „Trakų“ gynėjų klaida bei įmušė įvartį.

„Mes negalime prarasti koncentracijos. Tai mums kainuoja per brangiai. Praleidžiame įvartį lygioje vietoje, o tada turime vargti“, – po dvikovos kalbėjo O.Vasilenka.

Tas praleistas įvartis tarsi primigdė trakiškius ir pastarųjų žaidimas tapo vos gyvas. Vaikiškos klaidos, nesugebėjimas pereiti į ataką, visiškas nesugebėjimas rasti priekinės linijos žaidėjų – tai momentai, kurie ne kartą vertė imtis už galvos.

„Trečios rungtynės tokios pačios. Mes visiškai nepavojingi varžovų vartams. Manau, kad priežasčių yra daug, tačiau ne mums žaidėjams tų priežasčių ieškoti. Mes esame tik įrankiai, kurie pildo trenerių nurodymus. Žinoma, apmaudu“, – po dvikovos kalbėjo Vaidotas Šilėnas.

Žalgiriečiai dar pirmajame kėlinyje galėjo padvigubinti skirtumą, o po pertraukos tokių šansų turėjo dar geresnių. Pats žaidimas tapo kietesnis, todėl rungtynių arbitras vis dažniau žaidėjus pamalonindavo geltonomis kortelėmis.

Besibaigiant rungtynėms, riteriai perėmė žaidimo kontrolę, daugiausiai Michailo Šiškos pastangomis užvaldė aikštės vidurį, tačiau bandymai atakuoti baigdavosi ties baudos aikštele. Vienintelis, kiek įsimintinas, po keitimo pasirodžiusio Andriaus Kazakevičiaus smūgis virš vartų.

Jau antrasis pralaimėjimas „Žalgiriui“ lemia ne tik tai, kad „Sūduva“ yra pabėgusi turnyro lentelėje, tačiau ir tai, kad pabėgęs yra ir „Žalgiris“.

„Žinoma, tokia situacija mūsų netenkina. Todėl dirbsime, kad skirtumas nuo pirmaujančių komandų mažėtų“, – konstatavo O.Vasilenka.

P