fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V.Borovskis: „Rungtynės su „Žalgiriu“ – pasiruošimas artėjančiai Europos lygai“

Vos mėnuo prabėgo nuo, turbūt, skaudžiausio pralaimėjimo „Trakų“ istorijoje, kai riterius 3:2 įveikė „Žalgiris“. Žinoma, ne pats pralaimėjimas yra skaudus, o skaudu yra tai, kaip jis pasiektas. Pirmauji 2:0, sukuri dar kelias šimtaprocentines progas, jomis nepasinaudoji, užtat patiri pralaimėjimą po absoliutiškai vaikiškų klaidų ir neįtikėtinos varžovų realizacijos.

„Jei atvirai, po tų rungtynių išgyvenau labai skaudžiai. Gerai, kad netrukus reikėjo ruoštis kitam turui ir po truputį tas skausmas išblėso. Dabar jau prabėgo mėnuo ir bus visai kita istorija – turime maksimaliai gerai pasiruošti ir eiti laimėti rungtynes. Paprasčiausiai kelio atgal nebėra“, – filosofiškai kalbėjo saugas Valentinas Jeriomenka.

Šįkart jam vėl teks kamšyti skyles, nes kol kas neaišku, kokį vaidmenį jam yra suplanavęs treneris Olegas Vasilenka. Gali būti, kad jis žais vis dar traumuoto Modesto Vorobjovo vietoje, gali būti, kad jis pakeis paskutinėse rungtynėse raudoną kortelę užsidirbusį Jevgenijų Osipovą.

„Sunku rasti vieną mūsų bangavimo priežastį, tačiau tos nuolatinės ligos, traumos, diskvalifikacijos ir neleidžia mums žygiuoti pergalių keliu. Atrodo, jau buvome atradę žaidimą, tačiau ir vėl viskas prasidėjo iš naujo“, – kalbėjo V.Jeriomenka.

Vos per dvylika turų „Trakuose“ tėra vienintelis žaidėjas, kuris būtų savo indėlį įnešęs absoliučiai visose čempionato rungtynėse. Dar trys žaidėjai praleido po vienas rungtynes. M.Šiškos atveju, dvikova praleista dėl diskvalifikacijos, V.Jeriomenkos – dėl stipriai sumušto piršto, V.Borovskio – dėl ligos. Kiti trakiškiai sužaidė dar mažiau.

„Tai puikiausiai atspindi mūsų situaciją. Komandoje greit nebebus žaidėjų, kurie per du čempionato mėnesius nebūtų pakeitęs pozicijos aikštėje. Tačiau toks gyvenimas. Išsilaižysime žaizdas ir eisime pirmyn. Mano ne toks charakteris, kad žiūrėčiau atgal.

Artėja Europos lyga, todėl rungtynes su „Žalgiriu“ galime vadinti vienu pasiruošimo etapu. Svarbiausia nekartoti klaidų, kurias darėme pirmose rungtynėse ir viskas bus gerai. Neabejoju, kad susirinkusiems žmonėms reginys patiks“, – kalbėjo kapitonas Valdemaras Borovskis.

Rungtynės tarp „Trakų“ ir „Žalgirio“ sostinės LFF stadione bus žaidžiamos šeštadienį 13.00 valandą.

P