fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Trakai” – “Atlantas”. Kova dėl trečios vietos

Pergalę prieš “Jonavos” ekipą išvargę “Trakų” futbolininkai šį trečiadienio vakarą sostinės LFF stadione priims Klaipėdos “Atlanto” futbolininkus. Pastarieji penkiais taškais atsilieka nuo riterių, tačiau yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau.

 

Data: 2018 m. gegužės 23 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietai: http://www.tiketa.lt/LT/traku_futbolo_klubo_varzybos_a_lygoje_18479

 

Šiandien 

Mažiau nei prieš savaitę prie komandos vairo Olegą Vasilenką pakeitęs Virmantas Lemežis komandą pratina dirbti pagal savo darbo metodus ir gali būti, kad juos kažkiek pamatysime dar šio vakaro rungtynėse.

Dvikovoje su “Jonava” riteriams reikėjo atsikratyti psichologinių antpečių. Pavykus tai padaryti, bent jau šiuo aspektu komandai gali būti šiek tiek paprasčiau.

“Atlantas” prieš kelias dienas pralaimėjęs “Žalgiriui”, šįsyk sulauks po diskvalifikacijos sugrįžtančio Donato Kazlausko.

Paskutinis turas

“Trakai” paskutinėse rungtynėse iškovojo pergalę, o už tai labiausiai turėtų būti dėkingi puikias rungtynes sužaidusiam vartininkui Tomui Švedkauskui ir veteranui Deividui Česnauskiui. Pirmas jau penktą kartą per šešerias rungtynes išsaugojo vartus sausus, antrasis – ne tik pelnė pergalingą įvartį, bet ir buvo pagrindinis žmogus aikštėje, padėjęs užsivesti komandai.

“Atlantas”, savo ruožtu, prieš “Žalgirį” neturėjo jokių šansų – visiškai beviltiškas pirmasis rungtynių kėlinys ir antrajame daromos klaidos neleido iškovoti taškų.

Antrasis ratas

Antrajame rate “Trakai” ir “Atlantas” žaidė Klaipėdoje. Riteriams reikėjo revanšo už patirtą pralaimėjimą pirmajame rate ir tą padaryti pavyko.

Ta dvikova įsiminė, kaip neišnaudotų progų dvikova. Beje, tose rungtynėse debiutavo Tomas Švedkauskas, kuris šiuo metu A lygoje jau yra sužaidęs šešerias rungtynes ir per jas praleidęs tik vieną įvartį.

Tose rungtynėse pirmą ir kol kas vienintelį įvartį yra pelnęs Rokas Gedminas. Besibaigiant dvikovai, tašką padėjo Justinas Marazas.

Futbolininkai pakeitę marškinėlius

“Trakuose” vienintelis Rokas Gedminas anksčiau žaidė “Atlante”, Klaipėdos ekipoje vienintelis Tadas Labukas yra žaidęs “Trakuose”. Tiesa, puolėjas prieš kurį laiką buvo ištremtas į B komandą, po to patyrė traumą ir, aišku, kad šio vakaro rungtynėse tikrai nepasirodys.

Tiesa, galime prisiminti, kad prieš šį sezoną “Trakų” peržiūroje dalyvavo Edvinas Baniulis, Lukas Artimavičius, Aleksandras Levšinas ir Lukas Paukštė.

Tarpusavyje

13-5-5. Teigiamą balansą prieš “Atlantą” turintys “Trakų” futbolininkai Vilniuje Klaipėdos ekipai yra pralaimėję vos kartą. Ir tai įvyko šio sezono starte. LFF stadione lengviau ar sunkiau, išskyrus vienas lygiąsias 2014 metais, “Trakai” laimi visada.

Klausimas

Ar psichologinė duobė jau visiškai praeity? Kiekviena nesėkmė gilina duobę, kiekviena pergalė leidžia iš jos pabėgti. Paskutinėse rungtynėse buvo pasiekta pergalė.

Akistata

Justinas Marazas prieš Donatą Kazlauską. Prieš kelerius metus D.Kazlauskas buvo “ant bangos” ir jo žaidimas kažkiek primea tai, ką dabar žaidžia naudingiausias praėjusio mėnesio jaunasis Lietuvos futbolininkas. D.Kazlausko sportinė forma ir dabar yra viena geresnių, o J.Marazui “Atlantas” visada išliks komanda, kuriai jis pelnė debiutinį įvartį A lygoje.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 16 laipsnių šilumą, 2 metrų per sekundę Šiaurės vėją, giedrą, nelietingą vakarą.