fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Palanga” – “Trakai”. Reikia naudotis proga

Tris pergales paeiliui iškovoję ir nei vieno įvarčio per tiek pat laiko nepraleidę “Trakų” futbolininkai šį trečiadienio vakarą pasistengs pratęsti pergalių seriją. Tiesa, šįsyk tą teks padaryti ant natūralios aikštės, ant kokios šį sezoną “Trakai” dar nesitreniravo.

“Žinoma, kad kita danga darys įtaką. Įvertinus tai, kad dabar pavasaris, labai gali būti, kad jos kokybė neypatinga. Tačiau tokie dalykai nuo mūsų nepriklauso. Turime išeiti ir žaisti”, – sakė Olegas Vasilenka.

 

Data: 2018 m. gegužės 2 d. 18:00 val.

Vieta: Palangos stadionas

 

Šiandien

 Kai “Trakų” žvaigždė Diniaras Bilialetdinovas gerina savo sportinę formą, atidarė įvarčių sąskaitą, “Palangos” žvaigždė Lukmanas Haruna apskritai dingo iš radaro. Oficialių pareiškimų dėl ko jau du turus nežaidė šis nigerietis nėra, tačiau panašu, kad itin sunkaus charakterio futbolininkas “Palangoje” tiesiog nepritapo.

Po praleistų rungtynių dėl diskvalifikacijos į “Trakų” rikiuotę grįžta Michailo Šiška.

10 turas

Vos prieš tris dienas vykusiame dešimtajame ture “Trakai” iškovojo pergalę, už kurią turėtų būti dėkingi ir fortūnai, ir varžovams, kad šie nepasinaudojo savaisiais šansais.

Viena vertus, norėtųsi, kad šįvakar žaidimas būtų kokybiškesnis, antra vertus – džiugu, kad net nedemonstruodami savo geriausios sportinės formos, “Trakai” pradėjo rinkti taškus.

“Palanga”, savo ruožtu, sužaidė solidžias rungtynes su Vilniaus “Žalgiriu” bei rungtynių pabaigoje nedaug trūko, kad būtų išlyginusi rezultatą. Smūgiuojant iš maždaug dvidešimties metrų, Gvidas Juška pramušė kamuolį 20-30 centimetrų virš skersinio ir tai buvo viskas.

Tarpusavyje

1-1-0. “Trakai” ir “Palanga” savo tarpusavio istoriją pradėjo skaičiuoti tik šiais metais. Pirmuoju bandymu buvo sužaista lygiosiomis, antruoju atveju – pergalę iškovojo “Trakai”.

Prisiminus tas dvejas rungtynes, jos turi vieną panašumą – abu kartus įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Skirtumas tik tas, kad Klaipėdoje įmušė palangiškiai, Vilniuje – trakiškiai. Tąsyk jau 6 minutę riteriai pirmavo 2:0.

Pirmose rungtynėse, nepaisant chaoso, vis tik “Trakai” privalėjo išsivežti tris taškus. Neišnaudotos kelios mirtinos progos tokį šansą atėmė. “Sportimoje”, savo ruožtu, net pirmaujant 2:0, buvo prisidaryta problemų, nors tąsyk “Trakai” ir vėl buvo gerokai stipresni.

Akistata

Gvidas Juška prieš Justiną Januševskį. “Palangos” veteranas vis dar lieka siaubu A lygoje. Išsigydęs traumą, jis sugebėjo pelnyti du pergalingus įvarčius bei tokiu būdu “Palangą” pakelti iš turnyro lentelės dugno.

J.Januševskis, savo ruožtu, žaidžia geriausią sezoną karjeroje. Po pirmojo rato, pagal Instat duomenis, jis buvo naudingiausias komandos žaidėjas. Šiandien jis turės užduotį pristabdyti varžovų lyderį ir neleisti siautėti jam.

Klausimas

Ar vėl kris greitas įvartis? Nepaisant to, kad šios komandos tarpusavyje yra sužaidusios vos du kartus, įvarčiai buvo įmušti: 2, 4 ir 6 minutėmis. Galbūt ir šiandien pamatysime tikslų smūgį iki 10 minutės.

Orų prognozė

Pajūryje šįvakar prognozuojamas nuostabus oras. Rungtynių metu planuojama 18 laipsnių šiluma, 3 metrų per sekundę Šiaurės vakarų vėjas, saulėtas su pragiedruliais vakaras.