fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Jonava” – “Trakai”. Į kovą su autsaideriu, treniruojamo naujo trenerio

“Jonavos” klubo vadovai neištvėrė. Pralaimėjimas “Stumbrui” ir nukritimas į paskutinę vietą padėjo galutinai apsispręsti – nutraukti sutartį su treneriu iš Portugalijos Filipe Ribeiro.

Aišku, kad “Trakams” tai ne į naudą. Beveik visada trenerių pasikeitimai komandos žaidėjams yra stimulas sužaisti geriau ir naujam strategui įrodyti, kad jie yra verti vietos starto sudėtyje.

 

Data: 2018 m. gegužės 16 d. 18:00 val.

Vieta: Jonavos miesto stadionas

 

Šiandien

Jei “Jonavos” situacija daugiau mažiau aiški ir komandą į priekį varys motyvacija gerai pasirodyti prieš naują vyriausiąjį trenerį Darių Gvildį, tai “Trakų” situacija yra mažiau aiški.

Per paskutines trejas rungtynes pavyko iškovoti tik tašką, o tokios serijos riteriams nuo pat pirmojo sezono A lygoje yra retas dalykas. Beje, per tas trejas rungtynes komanda neįmušė nei vieno įvarčio.

Modestas Vorobjovas komandai dar tikrai nepadės, tačiau po diskvalifikacijos bus sugrįžęs Jevgenijus Osipovas.

Paskutinis turas

Paskutinės “Trakų” rungtynės buvo vienos prastesnių šiame sezone. Nors buvo žaidžiama prieš Vilniaus “Žalgirį”, tačiau neįmuštas nei vienas įvartis, nesukurta nei viena proga ir žaidimo kontrolės atidavimas riteriams nėra įprastas dalykas. Žalgiriečiai, tiesa, irgi neblizgėjo, tačiau progų padidinti skirtumą turėjo ne vieną.

“Jonavos” ekipa taip pat liūdnai atrodė dvikovoje su “Stumbru”, kuriam dar pirmajame kėlinyje leido įmušti du įvarčius. Puikią sudėtį surinkusi, tačiau visiškai žaidimo nerandanti ekipa po šios nesėkmės turnyre trimis taškais atsilieka nuo priešpaskutinės vietos.

I ratas

Pirmajame rate sostinės LFF stadione komandos išsiskyrė taikiai. Ta dvikova beveik nesiskyrė nuo daugelio kitų šio sezono “Trakų” mačų – po šiurkščios klaidos buvo praleistas įvartis, o tada šiaip ne taip tas skirtumas panaikintas.

Per likusį pusvalandį žaidimo kontrolė priklausė “Jonavai”, tačiau pavojingų momentų daugiau sukūrė “Trakai”.

Tarpusavyje

7-8-5. Per 20 rungtynių trakiškiai prieš “Jonavą” (arba tuometinę “Lietavą”) laimėjo vos 35 procentus rungtynių. Verta pažymėti, kad Jonavoje tas procentas dar mažesnis. Laimėti ten “Trakams” sekasi labai sunkiai.

Akistata

Etiennas Mukanya prieš Jevgenijų Zasavickį. “Trakų” atakų lyderis šį sezoną įmušė penkis įvarčius, iš kurių vienas krito į “Jonavos” vartus. Buvęs “Trakų” saugas J.Zasavickis prieš buvusią komandą sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių. Galima neabejoti, kad abu futbolininkai pasistengs pakartoti buvusį pasirodymą.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 22 laipsnių šilumą, 4 metrų per sekundę Rytų vėją, stipriai debesuotą be lietaus vakarą.