fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Dėl Baltijos taurės varžysis ir keturi riteriai. Futbolininkų komentarai

Pirmąkart „Trakų“ istorijoje į nacionalinę rinktinę iškviesti net keturi klubo atstovai: vartininkai Tomas Švedkauskas ir Ignas Plūkas bei gynėjai Justinas Januševskis ir Valdemaras Borovskis. Šis ketvertukas atstovaus komandai Baltijos taurės rungtynėse su Estija ir Latvija bei kontoliniuose susitikimuose su Iranu ir Lenkija.

„Nėra daug ką kalbėti, žinoma, kad klubui tai didžiulis įvertinimas“, – sakė laikinojo trenerio pareigas einantis Virmantas Lemežis.

Daugiausiai kartų nacionalinei komandai atstovavęs V.Borovskis tikina, kad norisi pagaliau ne tik dalyvauti, bet ir laimėti. Kiti trakiškiai tiesiog džiaugiasi iškvietimu.

„Kalbėkim atvirai, man rinktinėje liko ne tiek daug. Tai motyvuoja dar labiau stengtis ne žaisti, o laimėti. Kalbėjau su kitais veteranais, jie jaučiasi taip pat. Nesakau, kad kitais kartais nurašydavome save, bet šie metai turėtų būti ypatingi. Lietuva beveik dešimtmetį nelaimėjo taurės. Kiek galima?“ – klausė V.Borovskis.

„Kiekvienas toks iškvietimas yra papildoma motyvacija. Ar tikėjausi? Po praeito iškvietimo, turbūt, taip“, – sakė J.Januševskis.

„Tai didžiulis įvertinimas, todėl labai džiaugiuosi. Sakyčiau, kad prie to didele dalimi prisidėjo komandos draugai. Be jų tikrai nepavyktų žaisti taip gerai“, – teigė pirmą iškvietimą karjeroje gavęs T.Švedkauskas.

„Iškvietimo kažkur giliai norėjau, bet visiškai nesitikėjau. Gali atrodyti, kad man trūksta žaidybinės praktikos, tačiau B komandoje darbo tikrai netrūksta. Esu sveikas ir pasiruošęs padėti“, – kalbėjo I.Plūkas.

Baltijos taurės rungtynes Estijoje Lietuva žais gegužės 30 – ąją. Dvikova su latviais – birželio 5 – ąją Vilniuje. Rungtynės su Lenkija ir Iranu birželio 8 ir 12 dienomis.