fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Žalgiris“ – „Trakai“ 3:2. Viena apmaudžiausių nesėkmių klubo istorijoje

Senosios sostinės riteriai po pirmojo kėlinio turėjo dviejų įvarčių persvarą, didžiulį potencialą, antrajame kėlinyje – dvi mirtinas progas, tačiau vis tiek 2:3 pralaimėjo nežybėjusiam Vilniaus „Žalgiriui“. Nesėkmę lėmė siaubingos klaidos gynyboje.

Olegas Vasilenka, lyginant su rungtynėmis prieš „Sūduvą“, šio šeštadienio pasirodymą pradėjo su dviem puolėjais, bet ant suolo likusiu Deividu Česnauskiu. Tokia taktika visiškai pasiteisino – trakiškiai ne tik valdė žaidimą, bet ir įmušė greitą įvartį, kuris per trumpą laiką jau yra spėjęs tapti Etienno Mukanyos vizitine kortele.

Sulaukęs tolimo perdavimo į priekį, „Trakų“ legionierius pabėgo nuo jį bandžiusio pasivyti Lino Klimavičiaus bei, atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, šaltakraujiškai jį nuginklavo.

Atrodytų, kad situacija „Žalgirį“ vertė perimti iniciatyvą, tačiau „Trakų“ futbolininkai to padaryti neleido. Išnaudodami visą savo potencialą, riteriai buvo visur greitesni, visur pavojingesni, visur pranašesni.

Aišku, tai nereiškia, kad žalgiriečiai neturėjo galimybių – tai reiškia, kad „Žalgiris“ buvo kur kas silpnesnė komanda. Ir „Trakai“ tą įtvirtino puikiu įvarčiu. E.Mukanya aka Oscaras nuostabiai numetė kamuolį į baudos aikštelę kertančiam Justui Marazui, o pastarasis – savo silpnąja dešine koja padvigubino skirtumą.

Netrukus buvo paskelbta pertrauka, o labai būtų gerai, kad tuo metu būtų paskelbta dvikovos pabaiga. Vaizdas aikštėje pasikeitė neatpažįstamai. Ir prie to aišku stipriai prisidėjo siaubinga klaida, leidusi žalgiriečiams pelnyti pirmąjį dvikovos įvartį.

O tai įvyko antrajame kėlinyje sužaidus vos penkias minutes. Kitaip tariant, įvyko blogiausia, kas galėjo nutikti – vos prasidėjus kėliniui varžovams suteiktas pasitikėjimo kreditas.

Žalgiriečiai vis daugiau laiko praleido su kamuoliu, o „Trakams“ atsirado daugiau galimybių kontratakuoti. Po vienos kontratakos Roko Gedmino smūgiuotas kamuolys nuriedėjo keliolika centimetrų nuo virsto. Apmaudu. Jei būtų išnaudota ši šimtaprocentė proga, tikėtina, kad rungtynių baigtis būtų aiški.

„Žalgiris“ savo antrąjį šansą išnaudojo, o po to nedaug trūko, kad būtų išnaudoję ir trečiąjį. „Trakams“ pasisekė. Tačiau netrukus sėkmė jau šypsojosi žalgiriečiams. Visų pirma, kai po traumos grįžęs Diniaras Bilialetdinovas nepasinaudojo puikia proga, o dar po keliolikos sekundžių, kai po kontrataką surengę žalgiriečiai po Tomašo Maleco trečiojo įvarčio išsiveržė į priekį.

Reziumuojant, galima teigti, kad „Trakai“ gavo pamoką. Skaudžią pamoką, iš kurios nori nenori bus privaloma mokytis.