fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Trakams“ pergalę nulipdė po keitimo pasirodę jaunuoliai

Trečią vietą A lygoje užimantys „Trakų“ futbolininkai pirmą kartą šį sezoną iškovojo dvi pergales iš eilės, antradienio vakarą 2:0 nugalėję „Kauno Žalgirio“ futbolininkus. Įvarčius nugalėtojams pelnė antrajame kėlinyje pasirodę dvidešimtmetis Svajūnas Čyžas ir aštuoniolikmetis Justinas Marazas.

Olegas Vasilenka šįvakar pirmąkart turėjo privilegiją verstis visais savo žaidėjais, o po keitimo pasirodę futbolininkai, kaip reikiant, sustiprino ekipos žaidimą. Lyginant su rungtynėmis Klaipėdoje, „Trakų“ strategas atliko vieną pakeitimą – vietoj J.Marazo rungtynes starto sudėty pradėjo pasveikęs Valdemaras Borovskis.

Pačios rungtynės prasidėjo taip, kaip buvo galima tikėtis. Kauniečiai dėjo didžiules pastangas, kad apsigintų, o riteriai, savo ruožtu, valdė kamuolį aikštės viduryje. Deja, aštrumo ir vėl trūko, o per visą kėlinį buvo sukurtos tik kelios situacijos, kurias būtų galima pavadinti pusprogėmis.

Tiesa, iš žaidimo pirmajame kėlinyje būtina pažymėti vidurio gynėjų Jevgenijaus Osipovo ir Justino Januševskio žaidimą. Šis duetas neabejotinai labai stipriai prisidėjo prie to, kad komanda antrąsyk paeiliui nepraleistų įvarčio.

„Aš vis tik manau, kad nepraleidome dėl visos komandos veiksmų. Šiandien buvo galima pamatyti visus maksimaliai atsiduodančius žaidėjus, o tai mane, žinoma, džiugina“, – po rungtynių sakė „Trakų“ vyriausiasis treneris.

Tas atsidavimas dar labiau buvo pastebimas antrajame kėlinyje, kai nuo suolo į aikštę buvo metami atsarginiai žaidėjai. O pirmasis keitimas buvo atliktas trečią minutę po pertraukos. Priverstinis keitimas, kai komandai padėti nebegalėjo stiprų smūgį į koją prasileidęs Modestas Vorobjovas.

Pasirodžius J.Marazui, „Trakų“ žaidimas tapo įvairiapusiškesnis, tačiau aštrumo ir toliau trūko. Tada į aikštę O.Vasilenka metė S.Čyžą, o dar kiek vėliau – ir Vaidotą Šilėną. Pastarasis sugrįžo po pusantro mėnesio pertraukos.

„Iš pradžių sunku buvo kvėpuoti, tačiau tai normalu. Visada taip būna po ilgos pertraukos“, – pasibaigus dvikovai kalbėjo V.Šilėnas.

Prieš šiam futbolininkui žengiant į aikštę, „Trakai“ įmušė pirmąjį susitikimo įvartį. Jo kūrime dalyvavo keturi žaidėjai: J.Januševskis tolimu perdavimu pamatė laisvą Michailo Šišką, šis numetė kamuolį Valdemarui Borovskiui, pastarasis vienu lietimu – į baudos aikštelę, o ten nelengvai, bet tuo pačiu gražiai galva į patį vartų kampą kamuolį pasiuntė S.Čyžas.

„Šiandien užrašų knygutėje užsirašiau, kad turiu pagaliau įmušti. Žinoma, džiugu, tačiau prieš tokius varžovus mes turime laimėti. Padarėme darbą, žiūrim toliau“, – kaip visada, savo indėlio nesureikšmino pirmojo įvarčio autorius.

Nuo tos akimirkos žaidimas visiškai pasikeitė. Taip jau būna, kai „Kauno Žalgiriui“ nebeužtenka apsiginti, o jie patys privalo ieškoti galimybių prie varžovų vartų. Atsiradusiomis erdvėmis trakiškiai galėjo pasinaudoti ne kartą. Jau nekalbant apie tai, kad nuo tos akimirkos ir bendras vaizdas aikštėje tapo žymiai įdomesnis.

Laikrodžiui skaičiuojant paskutines rungtynių sekundes, V.Borovskis darsyk iš dešiniojo krašto preciziškai tiksliai surado atsidengusį J.Marazą, o šis po kelių akimirkų pasiuntė kamuolį į vartus. Šis aštuoniolikmetis per šio sezono aštuonerias rungtynes yra įmušęs keturis įvarčius – tai penktas rezultatas lygoje.

Kitos rungtynės „Trakų“ laukia sekmadienį išvykoje su Kauno „Stumbru“. Jose teks verstis be ketvirtą geltoną kortelę užsidirbusio Michailo Šiškos. Nepaisant to, tikslas nesikeičia – teks pasistengti iškovoti trečią pergalę iš eilės.