fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Klaipėdoje nutraukta trejų nelaimėtų rungtynių serija

Antrojo A lygos rato starte senosios sostinės riteriai Klaipėdoje 2:0 nugalėjo “Atlantą” bei susigrąžino trečiąją vietą. Po įvartį nugalėtojams pelnė Rokas Gedminas ir Justinas Marazas.
 
Dėl ligų šiemet kenčiantys praėjusio sezono bronziniai prizininkai šįsyk buvo priversti rungtyniauti be susirgusio Valdemaro Borovskio bei vos dvi treniruotes su komanda turėjusio Vaidoto Šilėno. Kiti komandos atstovai į rikiuotę jau grįžo.
 
Trakiškiai varžovus nusprendė sudoroti pačioje dvikovos pradžioje. Puikų tempą pasirinkę Olego Vasilenkos auklėtiniai vienuoliktą minutę galėjo pirmauti net 3:0. Tačiau pavyko pasinaudoti tik trečia proga, kai kairiajame krašte su varžovais susidorojęs Etiennas Mukanya atliko įstabiai gerą perdavimą R.Gedminui, o šis iš poros metrų neprašovė.
Psichologiškai puolėjui šis įvartis labai svarbus, nes jis pirmasis 2018 – ųjų sezone.
 
Įmuštas įvartis rungtynes apvertė aukštyn kojomis. Klaipėdiečiai pradėjo žaisti, o “Trakai” atsimušinėti. Vienoje iš atakų, tik į gynybą grįžęs J.Osipovas stebuklingu būdu išmušė į vartus riedėjusį kamuolį.
 
“Mums labai svarbu buvo nepraleisti įvarčio. Džiaugiuosi, kad komandinėmis pastangomis sugebėjome to pasiekti”, – po rungtynių kalbėjo O.Vasilenka, pirmąsyk vartininko pareigas patikėjęs Tomui Švedkauskui.
 
Po trumpo nokdauno riteriai atsigavo ir, jei ne klaidos perduodant kamuolį, neabejotinai situaciją būtų suvaldę dar ramiau.
 
Panašų vaizdą buvo galima išvysti ir po pertraukos. Nemažai klydo tiek viena, tiek kita komanda, tačiau klaipėdiečių progos buvo pavojingesnės. Tai matydamas, O.Vasilenka E.Mukanyą pakeitė Svajūnu Čyžu, o Roką Gedminą – Deividu Ćesnauskiu. Pastarąjį keitimą padiktavo R.Gedmino lūžęs rankos pirštas.
 
“Pirmos minutės buvo labai sunkios, bet kai įsijaučiau.. galėčiau dar ir dabar žaisti”, – rūbinėje juokavo D.Česnauskis.
 
Paskutinės rungtynių minutės “Trakams” buvo itin karštos. Tuo metu komanda pademonstravo fantastinį atsidavimą.
 
“Daugelyje rungtynių pabaigoje neatlaikydavome, o šiandien absoliučiai visi buvo itin susikaupę. Tas tikrai džiugina”, – situaciją apibūdino D.Česnauskis.
 
Klaipėdiečiai visiškai persimetė į puolimą, tad laisvų erdvių buvo apsčiai daug. Paskutinę pridėto laiko minutę Diniaras Bilialetdinovas nusprendė kuo ilgiau palaikyti kamuolį, o pamatęs J.Marazą juvelyriškai atidavė pastarajam. J.Marazas galva buvo tikslus, o teisėjas iškart paskelbė dvikovos pabaigą.
 
Reziumuojant ryngtynes, galima pabrėžti, kad šįvakar buvo svarbiau ne gražus žaidimas, o pergalė. Tikslas pasiektas.
P