fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Negailestingas „Sūduvos“ dūris

Senosios sostinės riteriai A lygos penktojo turo rungtynėse gavo riebų antausį nuo čempionate pirmaujančios Marijampolės „Sūduvos“ ekipos. Šalies čempionai laimėjo net 4:1. Vienintelį „Trakų“ įvartį įmušė Valentinas Jeriomenka.

Olegas Vasilenka šiandien turėjo mažiausią žaidėjų pasirinkimą nuo pat sezono pradžios. Prie anksčiau traumas patyrusių Igno Plūko, Diniaro Bilialetdinovo ir Vaidoto Šilėno, prisijungė ir susirgęs Justinas Januševskis. Be to, ant atsarginių suolo palikti Svajūnas Čyžas ir Rokas Gedminas po ligų žaidė praktiškai be treniruočių.

Nepaisant šių netekčių, „Trakai“ rungtynes pradėjo gana ramiai. Užtikrintas kamuolio valdymas aikštės viduryje nežadėjo nieko blogo. Tiesa, komanda susidūrė su jau chroniška problema – situacijų užaštrinimas ir progų kūrimas. To beveik nebuvo.

Sūduviečiai kaip tik mažiau valdydami kamuolį kūrė didesnį pavojų prie „Trakų“ vartų, o Timofejus Šeremeta per pirmą pusvalandį, turbūt, kad buvo geriausias rungtynių žaidėjas. Deja, ir jam nepavyko atmušti itin tikslaus Acevedo smūgiuoto kamuolio, o „Sūduva“ išsiveržė į priekį.

Tuo metu, maloniausia, kad „Trakai“ nepasimetė ir toliau žaidė savo žaidimą. To rezultatas – lygybė švieslentėje. Po kampinio visiškai laisvas paliktas V.Jeriomenka galva užtikrintai pasiuntė kamuolį į priešininkų vartus. Daugiau rimtų epizodų nebuvo nei prie vienų, nei prie kitų vartų.

Po pertraukos „Trakų“ žaidimas, kaip jau įprasta, tapo lėtesnis, o „Sūduvai“ to ir tereikėjo. Nespėjančius riterius jie baudė ir pavojingais epizodais, ir įvarčiais. Gynybos linijoje padidėjusiu klaidų skaičiumi pirmasis pasinaudojo Josipas Tadičius iš artimojo nuotolio galingu smūgiu vėl išvedęs marijampoliečius į priekį.

„Trakai“ nepasimetė ir susikūrė fantastinę progą, kurios Justinui Marazui realizuoti nepavyko. O tada jau viskas vyko į vienus vartus. Įmušė Andro Švrljuga, įmušė Karolis Laukžemis, galėjo įmušti ir dar keli čempionato lyderiai.

Riteriai kontrargumentų jiems nebeturėjo. O jų teks ieškoti gana greitai, nes po savaitės laukia akistata su Vilniaus „Žalgiriu“.