fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Trakai“ – „Atlantas“. Nauja pradžia

Per ketverius metus A lygoje „Trakai“ debiutinėse rungtynėse  kovėsi su „Klaipėdos Granitu“, Vilniaus „Žalgiriu“, Kauno „Stumbru“ ir Klaipėdos „Atlantu“. Tie keturi bandymai buvo skirtingi – dvejos rungtynės buvo laimėtos, dvejos pralaimėtos. „Atlantui“ pralaimėtos 1:5. Priežastis: Andrejus Paniukovas, kuris tuomet Lietuvoje dar buvo nematytas ir „Trakams“ atseikėjo keturis įvarčius.

Šiais metais „Atlantas“ ir vėl gerokai atsinaujinęs, todėl ruoštis šiam varžovui nėra lengva. Tiesa, nelengviau ir klaipėdiečiams, kurie šių metų „Trakų“ dar nematę.

Pasikeitimai

Lyginant su praėjusiais metais, „Trakų“ starto sudėtis pasikeitė ne tiek ir daug. Neliko Arūno Klimavičiaus ir Oscaro. Aleksandras Byčenokas pernai antroje pusėje dažniau likdavo ant suolo, o A.Wakili – beveik pusę sezono buvo lazarete.

„Atlanto“ sudėtis keitėsi žymiai stipriau. Tarp stipresnių žaidėjų būtų galima išskirti Mindaugo Pankos atvykimą. Tiesa, dar prieš savaitę šis futbolininkas dėl traumos su komanda nesitreniravo. Be to, ekipoje netrūksta žaidėjų, kurie prieš šį sezoną treniravosi su riteriais – ir Edvinas Baniulis, ir Lukas Artimavičius, ir Aleksandras Levšinas, ir Lukas Paukštė.

Treneriai

Olegas Vasilenka su „Trakais“ pradeda antrąjį sezoną, tuo metu Algimantas Briaunys tik šiemet prisijungė prie Klaipėdos ekipos, o tai reiškia, kad ši trenerių kova bus pirmoji istorijoje.

Paskutinis susitikimas

Praėjusiais metais paskutinė dvikova tarp „Trakų“ ir „Atlanto“ galutinai nubraukė riterių galimybes pakovoti dėl aukso. Tuomet ilgą laiką pirmavę trakiškiai išlyginamąjį įvartį praleido pačioje dvikovos pabaigoje.

Žaidėjai, pakeitę marškinėlius

„Trakai“ prieš šį sezoną pasikvietė dar pernai „Atlanto“ marškinėlius vilkėjęs Rokas Gedminas. Į „Atlantą“ pernai persikėlęs Tadas Labukas lieka ir šiam sezonui.

Tarpusavyje

12-5-4. Per klubų istoriją tarpusavyje jie buvo susitikę jau 21 kartą. Verta pažymėti, kad visas keturias pergales uostamiesčio komanda iškovojo arba Klaipėdoje, arba Trakuose. Vilniuje, savo ruožtu, riteriai priešininkams laimėti neleido dar niekada.

Akistata

Rokas Gedminas prieš Tadą Labuką. Praėjusio sezono pradžioje šie puolėjai vilkėjo šiandieninio savo priešininko marškinėlius. Abu puolėjai, nuo abiejų progų realizacijų nemažai priklausys ir šių rungtynių rezultatas.

Trenerio komentaras

„Tai, kas buvome suplanavome – viską įvykdėme. Treniruočių procesas baigtas – laikas pradėti sezoną. Mes jam pasiruošę“, – sakė Olegas Vasilenka.