fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Sezono starte – nesėkmė prieš „Atlantą“

„Turbūt, ne mūsų diena“, – pralaimėjimą debiutinėse rungtynėse liūdnai komentavo „Trakų“ vartininkas Timofejus Šeremeta. Jis vos kartą traukė kamuolį iš vartų tinklo, tačiau to „Atlantui“ užteko, kad iškovotų pergalę. Pergalę, kuri pirmoji istorijoje prieš riterius žaidžiant Vilniuje.

Trakiškiai nuo pat susitikimo pradžios varžovams pasiūlė aukštą žaidimo tempą, o „Atlantas“ su tuo pasiūlymu sutiko. Toks žaidimas buvo žaidžiamas maždaug 20 minučių. Tuomet klaipėdiečiai „sėdo“ šiek tiek giliau, o „Trakų“ kamuolio kontrolės laikas augo nenumaldomai. Bėda ta, kad geras žaidimas aikštės viduryje nevirto pavojais.

Be to, geriausias atakas „Trakai“ kūrė kraštais, kai į jas jungdavosi Valdemaras Borovskis arba Vaidotas Šilėnas. Deja, tų bandymų perkelti žaidimą į kraštus buvo per mažai. Pirmasis kėlinys tuo ir baigėsi.

Tiesa, paskutinėmis kėlinio minutėmis keitimo pasiprašė Svajūnas Čyžas, kuris prieš dešimt minučių iš kamuolio buvo sugėręs labai stiprų smūgį į galvą. Po vieno ilgo reido saugas pasiprašė keitimo, o netrukus buvo išvežtas į ligoninę.

Po pertraukos žaidimas pasikeitė ir pasikeitė „Atlantui“ į gerąją pusę. Nors aukšta sparta buvo pasirinkta tam, kad būtų nuvarginti atlantiečiai, tačiau gavosi taip, kad pavargo „Trakai“. Visai nebesisekė palaikyti kamuolio, o tai pajutęs „Atlantas“ visiškai įsidrąsino bei tapo geresne komanda aikštėje.

Pavojų sukūrė ir vieni, ir kiti. Tiesa, jų buvo labai mažai. „Atlanto“ galimybes neutralizuodavo Timofejus Šeremeta. Viename epizode fantastišku šuoliu ištraukęs kamuolį, lekiantį į devyniukę.

Lemiama tapo 85 – oji minutė, kai Domantas Šimkus įspūdingu baudos smūgiu pelnė pergalingą įvartį. Per likusį laiką „Trakai“ dar bandė pataisyti situaciją, bet rimtesnio pavojaus sukurti nepavyko.

Pirmoji karti piliulė nuryta. Laikas ruoštis antrajam bandymui.

„Iš teigiamų dalykų galėčiau paminėti žaidimą pirmajame kėlinyje. Buvo gera atkarpa, kai primetėme varžovams žaidimą. Gaila, kad to neužteko visoms rungtynėms“, – po dvikovos kalbėjo Olegas Vasilenka.