fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Į jaunimo rinktinę iškviestas S.Čyžas: „Noriu įrodyti, kad sugebu ir galiu žaisti futbolą“

Antrus metus „Trakų“ marškinėlius vilkintis Svajūnas Čyžas kartu su klubo peržiūroje dalyvaujančiais Aleksandru Levšinu ir Edvinu Baniuliu iškviesti į jaunimo (U-21) rinktinę, kuri nuo trečiadienio iki sekmadienio Kipre sužais trejas kontrolines rungtynes.

„Rinktinė gerokai pasikeitusi. Tuos, kurių neišleido klubai, pakeitė jaunesni žaidėjai. Jiems reikia padėti įsilieti į žaidimą, supažindinti su vidaus taisyklėmis ir pan. Kita vertus, viskas neblogai gaunasi, tad stengsimės pademonstruoti kuo geresnius rezultatus“, – pokalbį su oficialia svetaine pradėjo S.Čyžas.

Kokį asmeninį tikslą esi išsikėlęs šiai stovyklai?

Noriu, įrodyti, kad sugebu ir galiu žaisti futbolą, kad galiu būti naudingas žaidėjas komandai ir esu pasiruošęs to siekti.

Savaitgalio rungtynės su „Jonava“ parodė, kad jau dabar esi įgijęs puikią sportinę formą. Ne per anksti?

Nepastebėjau, kad būčiau įgavęs tą formą (šypsosi). Žaidėme tik pirmas rungtynes, o pasiruošimo metu visų kozirių atskleisti nesinori (vis dar šypsosi). Tikrai jaučiu, kad iš savęs galiu išspausti gerokai daugiau.

Prisijungus prie rinktinės, pajutai, kad lengvesnės treniruotės nei klube?

Neabejotinai. „Trakuose“ vyksta pasiruošimas sezonui, tad krūviai kiekvieną dieną vis didesni. Čia rinktinėje labiau akcentuojama taktika.

Per trumpą laiką sužaisite trejas draugiškas rungtynes. Negąsdina toks didelis krūvis?

Pasiruošimo sezonui metu didelis krūvis nėra blogai. Aišku, trejos rungtynės per savaitę daug, bet tam ir yra treneriai, kurie dirba ir yra numatę, kat tai mums išeis į naudą.

Dar trumpai apie „Trakus“. Kokią komandą matai šiemet? Ar žaidimo prasme ji labai skirsis nuo tos, kurią matėm pernai?

Komanda bus šiek tiek atjaunėjusi. Man asmeniškai gaila, kad komandoje neliko Arūno Klimavičiaus ir Aleksandro Byčenoko. Jų patirtis „Trakams“ davė labai daug. Kita vertus, dabar visas galimybes atsiskleisti ir pasireikšti turės kiti žaidėjai.

Tikrai nemanau, kad žaidimas labai keisis. Pagal treniruotes galiu pasakyti, kad išliksime tokia pat grėsminga ir vieninga komanda.

Koks tavo paties tikslas šiems metams? Tiek asmeninis, tiek komandinis..

Šiemet noriu įrodyti, kad esu pasiruošęs demonstruoti tokį futbolą, kokio iš manęs tikisi treneriai ir komandos draugai. Norisi nenuvilti tėvų, artimųjų, draugų.. O „Trakų“ klubo tikslai nemanau, kad skirsis. Kaip ir kiekvienais metais bus iškelti aukščiausi tikslai ir bandysime tai įgyvendinti.