fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Panevėžys“: kova prieš pirmojo turo lyderius

Centrinėmis rungtynėmis „Sportimos“ manieže tarp „Riterių“ ir „Panevėžio“ bus uždarytas antrasis „Optibet A lygos“ antrasis turas. Galime tik prisiminti, kad pirmasis turas vilniečiams visiškai nesusiklostė, o panevėžiečiai iškovojo įtikinamą pergalę.

 

Data: 2023 m. kovo 12 d. 17:55 val.

Vieta: „Sportimos“ maniežas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/riteriai-panevezys-optibet-a-lyga/5753/9394

 

Naujienos

Dar prieš pirmojo turo rungtynes prie „Riterių“ prisijungęs puolėjas Nathanas Palafozas šią savaitę oficialiai tapo komandos žaidėju bei sekmadienį galės debiutuoti akistatoje prieš „Panevėžį“.

Antrajame ture Pablo Villaras bus priverstas rungtyniauti be Nikolos Popovičiaus, kuris debiutinėje dvikovoje už dvi geltonas korteles buvo pašalintas iš aikštės.

Pirmajame ture dėl traumų komandai padėti negalėjo Valdemaras Borovskij ir Colinas Odutayo. Jie abu visą šią savaitę dalyvavo treniruočių procese bei yra pasiruošę padėti komandai sekmadienį.

Varžovas

Praėjusį sezoną bronzos medalius iškovojęs ir iš pagrindų pasikeitęs „Panevėžio“ klubas naująjį sezoną pradėjo taip įspūdingai, kad po pirmojo turo yra turnyro lentelės lyderis. Be to, net keturi „Panevėžio“ atstovai (Seydina Keita, Jeffrey Sarpongas, Sebastinas Rinconas ir Ariagneris Smithas) pateko į simbolinę rinktinę.

Po galingos pergalės panevėžiečiai pranešė apie dar vieną naujoką, kuriuo tapo 31-erių prancūzas Chafikas Tigroudja. Ar jis galės debiutuoti sekmadienį, kol kas nepranešama.

1 turas

Namų rungtynes žaidę „Riteriai“ nuo pat susitikimo pradžios neprilygo varžovams iš Šiaulių. Pastarieji prasidėjus antrajam kėliniui pelnė įvartį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, tapo pergalingu. Tiesa, po praleisto įvarčio „Riteriai“ ilgesniam laikui persikėlė į varžovų aikštės pusę, tačiau šis faktas situacijos nepakeitė.

„Panevėžys“ labai lengvai susitvarkė su Gargždų „Banga“, kurios gynėjai panevėžiečiams leido mušti tiek, kiek šie norėjo. Ir tiesą sakant, jei būtų norėję labiau, skirtumas būtų dar didesnis, tačiau ne vienas šansas taip ir liko neišnaudotas.

Tarpusavyje

6-6-5. Nepaisant to, kad praėjusiame sezone „Panevėžys“ užėmė aukštesnę vietą nei „Riteriai“, tarpusavio dvikovose geresnė buvo sostinės komanda. Ji pirmajame rate sužaidė lygiosiomis, antrajame – pralaimėjo, o trečiajame ir ketvirtajame iškovojo pergales.

Pirmoji pergalė leido turnyre sugrįžti į ketvirtąją poziciją, o antroji – išlikti „Kalmaro“ žaidime.

Akistata

Francisco La Mantia prieš Jeffrey Sarpongą. Venesuelos rinktinės naujokas į „Riterius“ atvyko kaip potencialus lyderis, tačiau pirmosios rungtynės jam nesusiklostė taip, kaip tikėjosi tiek jis pats, tiek komanda.

Šįkart venesuelietis su komanda turės stabdyti puikią sportinę formą demonstruojantį varžovų priekinės linijos žaidėją. Tikėtina, kad akistatų tarp šių žaidėjų netrūks.