fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

 „Riteriai“ nepasipriešino „Panevėžiui“

Antrojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ namie triuškinamai 0:4 pralaimėjo „Panevėžiui“ ir patyrė antrąją sezono nesėkmę. Šįsyk Pablo Villaro komandai nesigavo niekas.

Lyginant su pirmąja dvikova prieš „Šiaulius“ starto sudėtyje buvo atlikti keturi keitimai – diskvalifikuotą Nikolą Popovičių pakeitė pagaliau „Optibet A lygai“ registruotas Nathanas Palafozas, traumą patyrusius Tomą Dombrauskį ir Roką Filipavičių – Matas Ramanauskas ir Colinas Odutayo, o Deimantas Rimpa sudėtyje pakeitė Marianą Šmatlaką.

Nepaisant tiek pasikeitimų, žaidimas, lyginant su pirmomis rungtynėmis, iš esmės, liko toks pat – varžovai laimėjo žymiai daugiau dvikovų, varžovai visur buvo greitesni, varžovai pasinaudojo „Riterių“ padarytomis klaidomis.

Pirmojo dvikovos įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Savo aikštės pusėje vienas kitam perduodami kamuolį vilniečiai suklydo ir netrukus kamuolys atsidūrė Armanto Vitkausko ginamų vartų tinkle.

Deja, net ir šaltas dušas sostinės ekipos nepažadino. Visiškai nepavyko palaikyti kamuolio, o iki Vytauto Černiausko vartų prasibrauti buvo misija neįmanoma.

Artėjant į pabaigą pirmajai rungtynių daliai, buvo įmuštas antrasis įvartis. Standartinėje situacijoje „Riteriai“ neišsirinko varžovų ir Linas Klimavičius už tai nubaudė įvarčiu iš kelių metrų.

Per pertrauką P.Villaras atliko dvigubą keitimą – Valdą Paulauską ir D.Rimpą pakeitė Valdemaras Borovskij ir M.Šmatlakas. Per pirmąsias kėlinio minutes atrodė, kad tie keitimai gali duoti rezultatą, tačiau netrukus dar viena panevėžiečių standartinė situacija, iš esmės, uždarė rungtynes. Vėl klaida gynyboje ir vėl įvartis iš vieno metro.

Per likusį laiką abiejų komandų treneriai keitė žaidėjus, tačiau „Panevėžys“ ir toliau išliko solidesnė komanda, susitikimo pabaigoje pelniusi gražiausią rungtynių įvartį. Greičiau už „Riterius“ žaidę svečiai sukūrė situaciją po keitimo pasirodžiusiam Artiomui Ščedryj, kuris tolimu smūgiu A.Vitkauskui nepaliko jokių šansų.

Trečiasis „Optibet A lygos“ turas jau trečiadienį. Per tas tris paras vilniečiai privalo atlikti milžinišką darbą, kad dvikovoje su „Dainava“ nepasikartotų pirmų dviejų turų scenarijus.

„Riterių“ sudėtis: A.Vitkauskas, V.Paulauskas (46 V.Borovskij), O.Badmus, S.Filipovičius, M.Spasičius, F.La Mantia, M.Ramanauskas (75 min. E.Onah), D.Rimpa (46 min. M.Šmatlakas), M.Grigaravičius, C.Odutayo (63 min. D.Misiūnas), N.Palafozas.

P