fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Dainava“: ko iš tikro esame verti?

Sekmadienį vienas prasčiausių rungtynių per klubo istoriją sužaidę „Riteriai“ ruošiasi naujam iššūkiui – iš Pirmos lygos pakilusiam ir šiame sezone savo gerbėjus viena pergale jau spėjusiam pradžiuginti Alytaus „Dainavos“ klubui

Priešsezoninėse tarpusavio rungtynėse „Riteriai“ laimėjo daugiau nei užtikrintai. Tačiau tam, kad pasikartotų ši istorija, vilniečiai privalo parodyti, kad dvi nesėkmės sezono starte jų neišmušė iš vėžių. Kitaip tariant, privalome parodyti, ko iš tikro esame verti.

 

Data: 2023 m. kovo 15 d. 19:30 val.

Vieta: „Sportimos“ maniežas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

Bilietai: https://kakava.lt/renginys/riteriai-dainava-optibet-a-lyga/5754/9395

 

Naujienos

Pralaimėjimas 0:4 „Panevėžiui“ yra didžiausias „Riterių“ pralaimėjimas šiai komandai nuo to laiko, kai buvo pradėta skaičiuoti tarpusavio rungtynių statistika. Tiesa, toks rezultatas užfiksuotas antrą kartą. Pirmąsyk sostinės komanda panevėžiečiams pralaimėjo 2020 metais LFF taurės turnyre. Galime prisiminti, kad tuomet „Riteriai“ į aikštę žengė prabėgus porai dienų po karantino.

Prieš „Panevėžį“ dėl traumų nežaidė Tomas Dombrauskis ir Rokas Filipavičius. Pirmasis į aikštę trečiadienį tikrai negrįš, antrojo likimas paaiškės prieš pat rungtynes.

Būsimoje dvikovoje prieš „Dainavą“ „Riteriams“ jau galės padėti po diskvalifikacijos grįžtantis Nikola Popovičius. 

Varžovas

Pernai „Optibet Pirmos lygos“ laimėjęs Alytaus „Dainavos“ klubas į aukščiausiąjį šalies divizioną sugrįžo žymiai geriau pasiruošęs nei prieš dvejus metus, kai komandos branduolys buvo pradėtas rinkti per paskutinę savaitę prieš čempionato pradžią.

Dabartinėje situacijoje alytiškių ekipoje liko nemaža dalis pernai atstovavusių futbolininkų, kurie nenusiteikę būti patrankų mėsa ir „Optibet A lygoje“.

Žaidėjai pakeitę marškinėlius

Šiuo metu „Riterių“ ekipoje nėra nei vieno futbolininko, anksčiau gynusio „Dainavos“ garbę. Savo ruožtu, dabartinėje Alytaus komandoje yra net trys futbolininkai, ankstesniais metais vilkėję „Riterių“ marškinėlius. Tai Martynas Vasiliauskas, Vincentas Šarkauskas ir praėjusią savaitę netikėtai iš Latvijos sugrįžęs Ernestas Stočkūnas.

2 turas 

„Riterių“ bejėgiškas pralaimėjimas jau apkalbėtas, o „Dainava“ antrajame ture 1:0 Telšiuose nugalėjo „Džiugą“. Šiose lygiose rungtynėse vienintelis įvartis buvo įmuštas realizavus 11 metrų baudinį. Šis Stanislavo Sorokino įvartis kol kas yra vienintelis „Dainavos“ įmuštas įvartis per 180 minučių. Deja, „Riteriai“ ir tuo pasigirti negali.

Tarpusavyje

6-2-1. „Riteriai“ ir „Dainava“ tarpusavyje po keturis kartus sužaidė 2014 ir 2021 metais bei sykį LFF taurės turnyre 2020-aisiais.

Kaip jau užsiminėme, prieš šį sezoną komandos žaidė kontrolines rungtynes, kurių baigtį lėmė trys Tomo Dombrauskio, Roko Filipavičiaus ir Colino Odutayo įvarčiai. Tąsyk rungtynės, iš esmės, vyko iki pirmojo įvarčio.

Akistata

 Francisco La Mantia prieš Martyną Vasiliauską. „Riterių“ venesuelietis ikisezoninėse rungtynėse geriausiai pasirodė būtent prieš „Dainavą“, tad panašaus žaidimo iš jo tikimasi ir trečiadienį. Neabejotinai, prieš jį stos kovingasis Alytaus komandos kapitonas. Šios poros laimėtojas, be abejo, padarys nemažą įtaką ir galutiniam dvikovos rezultatui.