fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Geriausiose sezono rungtynėse – dar viena nesėkmė

Ketvirtojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse „Riteriai“ 0:1 nusileido „Žalgiriui“ ir patyrė trečiąją nesėkmę. Deja, šios rungtynės dar labiau prailgino sausų rungtynių seriją.

Smogiamosios sudėties vis dar ieškantis Pablo Villaras, lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Dainavą“, atliko du keitimus. Į aikštę nuo pirmųjų akimirkų buvo mesti po traumos sugrįžęs Tomas Dombrauskis ir Matas Ramanauskas. Maža to, pirmą kartą po devynių mėnesių pertraukos buvo registruotas Felipe Brisola, kuris į aikštę žengė antrojo kėlinio viduryje.

Netrūko perstumdymų ir tarp pačių žaidėjų. Prieš keturias dienas atraminio saugo pozicijoje debiutavęs Ianas Soleras buvo atitrauktas į gynybos grandį, o T.Dombrauskis pirmąsyk šiame sezone užėmė dešiniojo gynėjo poziciją.

Rungtynės prasidėjo aktyviai ir „Riteriai“ „Žalgiriui“ nenusileido nei viename aikštės centimetre. Ir nors žalgiriečiai pirmieji sukūrė pavojingesnių pusprogių, pirma tikra proga priklausė Mindaugui Grigaravičiui.

Praėjusio sezono geriausias „Optibet A lygos“ lapkričio žaidėjas apgavo varžovų gynėją prasimesdamas kamuolį jam tarp kojų, smūgiavo, o po Tomislavo Dukos atremto smūgio kamuolys pataikė į skersinį.

Netrukus „Žalgiris“ darsyk šiurkščiai suklydo, o „Riteriai“ pabėgo trise prieš du. Rokas Filipavičius pasirinko M.Grigaravičių ir, deja, ataka netrukus nutrūko.

Kėliniui besibaigiant, „Žalgiris“ padidino žaidybinę persvarą, sukūrė kelis pavojingesnius epizodus prie „Riterių“ vartų, tačiau nieko iš to išpešti nesugebėjo.

Antrasis kėlinys pernelyg nesiskyrė nuo pirmojo, tik „Riterių“ šansai pasižymėti buvo dar geresni. Iš pradžių vienas prieš vieną pabėgęs Colinas Odutayo smūgiavo nestipriai, vėliau po F.Brisolos pirmo prisilietimo prie kamuolio geroje pozicijoje atsidūrė Rokas Filipavičius, tačiau smūgis ir jam nepavyko ir, galiausiai, po keitimo pasirodęs Nathanas Palafozas iš artimo atstumo sukirto kamuolį į virpstą. Tiek progų „Riteriai“ nebuvo sukūrę per pirmas trejas čempionato rungtynes.

Deja, ne progos, o įvarčiai kuria rezultatą. „Žalgiriui“ perėmus iniciatyvą, užteko vieno Arni Vilhhalmssono perdavimo į baudos aikštelę, kur vienas žemiausių „Optibet A lygos“ žaidėjų Paulius Golubickas sugebėjo galva pasiųsti kamuolį į „Riterių“ vartus.

Be šio nesėkmingo epizodo „Riteriai“ jų turėjo ir daugiau. Kėlinio viduryje peties traumą patyrė ir aikštę paliko solidžiai iki tol žaidęs Ianas Soleras. Kas nutiko futbolininkui, paaiškės atlikus diagnozę.

Po šių rungtynių „Optibet A lygoje“ rinktinių pertrauka. Jos metu „Riteriai“ turi atlikti be proto daug darbų.

„Riterių“ sudėtis: A.Vitkauskas, T.Dombrauskis, S.Filipovičius, I.Soleras (68 min. O.Badmus), M.Spasičius, F. La Mantia, M.Ramanauskas, C.Odutayo (75 min. N.Palafozas), R.Filipavičius (89 min. V.Paulauskas), M.Grigaravičius (68 min. F.Brisola), N.Popovičius.