fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Dviejų įvarčių persvaros neišsaugoję „Riteriai“ lieka be Europos

Paskutinėse 2022 metų „Optibet A lygos“ rungtynėse Kaune „Riteriai“ susitikimą su „Hegelmann“ baigė lygiosiomis 2:2 ir tai lėmė galutinę penktąją poziciją. Įvarčius Pablo Villaro auklėtiniams mušė Mindaugas Grigaravičius ir Gytis Paulauskas.

Be būrio svarbių žaidėjų lemiamas rungtynes pradėję „Riteriai“ ilgai nerado savo žaidimo, o „Hegelmann“ kartas nuo karto prie Armanto Vitkausko vartų užkurdavo tikrą pirtį. Viename epizode netgi kamuolys atsidūrė tinkle, tačiau dėl nuošalės jis įskaitytas nebuvo.

Artėjant kėliniui į pabaigą, vilniečiai ilgiau pradėjo palaikyti kamuolį, sėkmingiau išeiti į atakas, tik rimto pavojaus prie varžovų vartų trūko.

Antrajame kėlinyje „Riteriai“ pradėjo išnaudoti savo kairįjį kraštą, kuriame pirmyn – atgal dūzgė Dejanas Miličevičius. Serbas buvo geriausias „Riterių“ žaidėjas, padėjęs komandai įgyti dviejų įvarčių persvarą. Iš pradžių po jo paduoto kamuolio į baudos aikštelę iš arti įmušė M. Grigaravičius, netrukus G. Paulauskas.

Atrodytų labai rimta paraiška į pergalę, tačiau sostinės komanda šiemet, nepaisant turėtos persvaros, prarado labai daug taškų (25), be to – taip ir neišmoko apsiginti nuo varžovų standartinių situacijų. Kaip tik po standarto ir maišaties baudos aikštelėje „Hegelmann“ skirtumą sušvelnino.

Įgavę pasitikėjimo, „Hegelmann“ atstovai po eilinio išpuolio ir nuostabaus Yukioshi Karashimos smūgio rezultatą išlygino. Tuomet dar buvo žaisti pusė kėlinio.

Tas paskutinės 28 minutės (įskaitant pridėtinį laiką) buvo vienos įdomiausių minučių per visą sezoną. Abi komandos ieškojo savo galimybių, žaidė atvirą futbolą, tačiau nei viena pasižymėti nesugebėjo.

„Riteriams“ įvartis būtų atvėręs duris į Europą, „Hegelmann“ – į medalius. Abiem komandoms tos durys taip ir liko uždarytos.

Apmaudu. Itin sunkus sezonas galėjo būti užbaigtas gražia nata, tačiau ir vėl pritrūko. Pritrūko labai nedaug.