fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Šiauliai“: paskutinis šansas

Nepaisant to, kad „Šiauliai“ turnyro lentelėje yra žemiau nei „Riteriai“, tačiau tarpusavio dvikovoms tai nieko nereiškia. Vilniaus atstovams Mindaugo Čepo komanda yra tokia neparanki, kad prieš ją per trejas tarpusavio rungtynes buvo iškovotas vos vienas taškas. Šeštadienį komandos „Optibet A lygoje“ susitiks ketvirtą kartą ir tai bus paskutinis kartas, kai „Riteriai“ gali, pagaliau, nubausti išsišokėlius iš Saulės miesto.

Data: 2022 m. liepos 30 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play. Bilietus platina kakava.

Naujienos

Paskutinėmis sekundėmis prieš Telšių „Džiugą“ tris taškus iškovoję „Riteriai“ toje dvikovoje padarė dar vieną svarbų dalyką – išvengė geltonų kortelių. Tai reiškia, kad traumų kamuojama ekipa bent jau neturės diskvalifikuotų žaidėjų.

Minėtose rungtynėse prieš „Džiugą“ debiutavo du naujokai Nikola Eskičius ir Dejanas Miličevičius. Saugams, be abejo, dar reikia laiko pripratimui prie naujų komandos draugų, bet kiekvienoje treniruotėje jie jaučiasi vis geriau ir geriau.

Dvikovoje su „Džiugu“ pirmąjį įvartį pelnė Valdemaras Borovskis. Itin sudėtingu smūgiu pasižymėjęs gynėjas tądien buvo 38 metų dviejų mėnesių ir dvidešimties dienų. Šis įvartis, turbūt, labiausiai prisidėjo prie to, kad V. Borovskis būtų išrinktas į turo simbolinę rinktinę. Kartu su juo į tą rinktinę pateko pergalingo įvarčio autorius Rokas Filipavičius ir perdavimą jam atlikęs Dmytro Bilonogas.

Varžovas

„Šiaulių“ klubas nuo sezono pradžios demonstruoja patrauklų futbolą, tačiau ilgą laiką tarp to patrauklumo ir taškų rinkimo lygybės ženklo dėti nebuvo galima. Viskas pasikeitė, kai prie komandos prisijungė Aleksejus Ščebetunas, per pirmas ketverias savo rungtynes pelnęs šešis įvarčius.

Ką reiškia A. Ščebetuno įvarčių uoslė, prieš pora savaičių galėjo pajusti ir „Riteriai“. Priminsime, kad po šio puolėjo įvarčio rezultatas tapo 1:1.

Geriausią sezono atkarpą žaidžiantys šiauliečiai per paskutines penkerias rungtynes laimėjo keturis kartus, o tai jiems garantavo dvylika taškų. „Riteriai“ per tokį patį laikotarpį surinko septynis taškus.

Paskutinis turas

Sėkmingai rungtynes su „Džiugu“ pradėję ir įvarčio persvarą įgiję „Riteriai“ pirmojo kėlinio viduryje sustojo, lengvai leido šiauliečiams rezultatą išlyginti ir po pertraukos visiškai perimti iniciatyvą. Nepaisant neužtikrino antrojo kėlinio, šeštoji pridėto laiko minutė vilniečiams dovanojo tris taškus.

„Šiauliai“ taip pat laimėjo ir taip pat tą padarė nelengvai, nepaisant to, kad jų varžovais buvo „Jonavos“ futbolininkai. Jonaviškiams paskolintas „Riterių“ žaidėjas Juozas Lubas 73 minutę sušvelnino atsilikimą iki 1:2, tačiau padaryti daugiau lygos autsaideriai nebuvo pajėgūs. Savo ruožtu, Danielis Romanovskis prieš dvikovos pabaigą pelnė savo antrą, o komandos trečią įvartį.

Tarpusavyje

1-1-2. „Riteriai“ „Šiaulių“ futbolo akademijos futbolininkus yra nugalėję vos vieną kartą ir tai padarė LFF taurės rungtynėse. Galime prisiminti, kad ir tąsyk nebuvo lengva, nes pergalingas įvartis krito paskutinę pagrindinio laiko minutę nuo 11 metrų žymos.

Apmaudžiausias buvo paskutinysis susitikimas, kurio pradžioje Artūras Dolžnikovas išvedė „Riterius“ į priekį, tačiau vos per dešimt minučių „Šiauliai“ ne tik išlygino rezultatą, bet jau buvo priekyje.

Dvikovos pabaiga ir vėl priklausė „Riteriams“, kai jie sugebėjo sušvelninti atsilikimą nuo 1:3 iki 2:3. Paskutinės dešimt minučių „Šiauliams“ buvo karštos, bet jie atsilaikė.

Akistata

Dmytro Bilonogas prieš Deividą Šešplaukį. Šie abu futbolininkai prieš dvi savaites vykusiose tarpusavio rungtynėse mušė įvarčius ir šiaip savo komandoms yra labai svarbūs futbolininkai.

Kalbant apie Dmytro, tai net nėra svarbu, ar jis rungtynes pradeda starto sudėty, ar nuo atsarginių suolą. Kalbant apie D. Šešplaukį, akivaizdu, kad jį teks prižiūrėti labai atsakingai.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja puikų orą. Sostinėje termometro stulpelis turėtų pakilti iki 22 laipsnių padalos, šviesti saulė ir pūsti lengvas dviejų metrų per sekundę rytų vėjas.