fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Džiugas“ nugalėtas ketvirtą kartą

Atkeltose „Optibet A lygos“ rungtynėse sostinės „Riteriai“ 2:1 nugalėjo Telšių „Džiugą“ bei tarpusavio rungtynėse iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Sostinės komandoje pasižymėjo Valdemaras Borovskis ir Rokas Filipavičius.

Šioje dvikovoje Pablo Villaro komandoje debiutavo du naujokai Nikola Eskičius ir Dejanas Miličevičius, kurie pakeitė praėjusiame ture starto sudėty žaidusius Tomą Dombrauskį ir Ebuką Onah.

Pati dvikova prasidėjo galingu „Riterių“ spaudimu ir trimis kampiniais vos per pusantros minutės. Netrukus kamuolys atsidūrė „Džiugo“ vartų tinkle, tačiau įvartis buvo įmuštas Plamenui Dimovui sužaidus ranka, tad jis nebuvo įskaitytas.

Nepaisant to, „Riteriai“ labai aukštai spaudė varžovus ir tai dažnai lėmė perimtus kamuolius bei atakas prie „Džiugo“ vartų. Vis tik, pirmojo įvarčio reikėjo laukti daugiau nei dvidešimt minučių, kai puikiu perdavimu vienas prieš vieną buvo išvestas Rokas Filipavičius. Jis Vincento Šarkausko įveikti nesugebėjo, tačiau pirmas prie atšokusio kamuolio prišoko V. Borovskis, kuris užtikrintu smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Šis tikslus smūgis atvėsino „Riterių“ ambicijas ir jie gerokai sumažino tempą, o „Džiugui“ to ir tereikėjo. Telšiškiai vis dažniau pradėjo lankytis „Riterių“ aikštės pusėje ir prieš pat pertrauką išlygino rezultatą.

Po keitimo dėl Mattiello Pericleso traumos pasirodęs Dovydas Virkšas netikėtai sulaukė „Riterių“ gynėjų klaidos bei pasiuntė kamuolį į apatinį vartų tinklą.

Antrajame kėlinyje „Riteriai“ tapo neatpažįstami. Visiškai atiduota iniciatyva ir prarasta žaidimo kontrolė. Įpusėjus kėliniui, tas pats D. Virkšas turėjo šansą išvesti komandą į priekį, tačiau nepataikė į vartus.

Apskritai, po kontratakų telšiškiai buvo aštresni ir pavojingesni. „Riteriai“, savo ruožtu, pasižymėti galėjo tik po Dmytro Bilonogo pabėgimo, tačiau jo smūgis taip pat buvo netikslus.

P. Villaras į aikštę metė Lucą Dias, Mindaugą Grigaravičių ir Tomą Dombrauskį. Žaidimo kontrolė buvo susigrąžinta, tačiau pavojaus prie V. Šarkausko vartų praktiškai nebuvo.

Dėl ilgų stabdymų rungtynių arbitras Donatas Rumšas prie antrojo kėlinio pagrindinio laiko pridėjo šešias minutes. Tiksint paskutinei minutei, D. Bilonogas atliko puikų perdavimą R. Filipavičiui, kuris galva pelnė pergalingą įvartį. Tai trečiasis Roko įvartis į „Džiugo“ vartus per pastarąsias dvi savaites.

Kitas rungtynes „Riteriai“ žais kitą šeštadienį sostinės LFF stadione prieš „Šiaulius“, kurie praėjusią savaitę tarpusavio rungtynėse iškovojo pergalę 3:2.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, A. Kalermo, P. Dimovas, A. Levšinas, Choco, D. Rimpa, N. Eskičius, D. Miličevičius (64 min. L. Dias), R. Filipavičius, D. Bilonogas.