fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Hegelmann“: galimybė prasibrauti į trejetą

Antradienį užtikrintai Gargžduose reikalus sutvarkę sostinės „Riteriai“ trečiadienį ilsėjosi, o nuo ketvirtadienio pradėjo pasiruošimą dvikovai prieš varžovą, kurio dar niekada nėra įveikę. Trečios rungtynės vos per septynias dienas – krūvis milžiniškas. Vis tik, dejuoti nėra kada – pergalės kaina – kelionė ant trečiojo laiptelio.

Data: 2022 m. birželio 25 d. 19:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė transliacija TV3 play portale. Bilietus platina kakava.lt.

Naujienos

Dar prieš dvikovos su „Banga“ pradžią „Riterius“ pasiekė siaubinga žinia – komandos lyderiui Felipei Brisolai plyšo kryžminiai raiščiai ir jis šį sezoną komandai atstovauti nebegalės. Šiuo metu futbolininkas vis dar yra Lietuvoje. Būtent mūsų šalyje jam planuojama operacija.

Traumuotųjų sąraše vis dar yra Mindaugas Grigaravičius, kurio šeštadienio rungtynėse taip pat nebus. Nebus ir ketvirtą geltoną kortelę užsidirbusio Tomo Dombrauskio, kurį, veikiausiai, aikštėje pakeis po diskvalifikacijos sugrįžęs Matas Ramanauskas.

Tarp negalėsiančių padėti komandai ir Olaide Badmus. Jo situacija dar nėra visiškai aiški, tačiau artimiausiu metu ir jis komandai padėti negalės.

Vis tik, yra ir pozityvių naujienų. Prieš „Šiaulius“ sėkmingai „Optibet A lygoje“ debiutavęs Domantas Rimpa, antradienį sužaidė ir antrąsias karjeros rungtynes. Tuo pačiu su „Riterių“ apranga „Optibet A lygoje“ debiutavo ir devyniolikmetis Armandas Šveistrys.

Varžovas

Jeigu reiktų „Hegelmann“ ekipą apibūdinti vienu žodžiu, tai tas žodis būtų „nenuspėjamas“. Puiki sezono pradžia, keturių žaidėjų iškvietimas į nacionalinę rinktinę ir staiga netikėtas pralaimėjimas Gargždų „Bangai“, o po to neišsaugota persvara prieš Marijampolės „Sūduvą“.

„Hegelmann“ yra itin neparankus varžovas „Riteriams“, kurie Kauno rajono komandos dar nė karto nėra įveikę. Galime prisiminti ir tai, kad šiai komandai atstovauja anksčiau „Riterių“ garbę gynę Ignas Plūkas bei Ignas Kružikas.

16 turas

 Antradienį vykusiose rungtynėse „Riteriai“ 4:0 nugalėjo „Bangą“, „Hegelmann“ ir „Sūduva“ išsiskyrė lygiosiomis 2:2. Ieškant panašumų šiose dvejose rungtynėse, galime išskirti tik tai, kad ir Gargžduose, ir Kaune įvarčiai buvo įmušti po pertraukos.

Vertinant visas rungtynes, „Riteriai“ pirmajame kėlinyje neturėjo nei persvaros, nei pavojingų progų. „Banga“ netgi buvo arčiau pirmojo įvarčio, tačiau Akseli Kalermo nuo vartų linijos išmušė kamuolį. Po pertraukos žaidimas vyko į vienus vartus. Trečiąjį dvikovos įvartį pelnęs Gytis Paulauskas yra vienas iš trijų rezultatyviausių lygos futbolininkų.

„Hegelmann“ – „Sūduvos“ rungtynės iki pertraukos irgi buvo pasyvios, tačiau antrasis kėlinys tapo tikra puošmena. „Hegelmann“ dusyk išsiveržė į priekį, „Sūduva“ dusyk rezultatą lygino. Per paskutines penkias minutes pasižymėti galėjo ir vieni, ir kiti.

Tarpusavyje

 0-3-2. Vienintelė lygos komanda, kurios dar niekada nepavyko įveikti. Praėjusiais metais buvo užfiksuotos dvejos lygiosios ir dar dukart laimėjo kauniečiai, šiemet pirmajame rate užfiksuotos lygiosios 1:1.

Prisiminus tas rungtynes, jau antrą minutę Valdemaras Borovskis nepataikė iš metro į tuščius vartus. Vėliau „Riteriai“ turėjo milžinišką persvarą, kurią įtvirtino G. Paulausko įvarčiu.

Po pertraukos rungtynės tapo lygesnės, o po išlyginamojo įvarčio jau „Hegelmann“ buvo arčiau pergalės. Deja, vienas geriausių per šį sezoną kėlinių pergalės neatnešė.

Akistata

G. Paulauskas prieš Mantą Fridriką. „Riterių“ atakų lyderis turi galimybę tapti vienvaldžiu rezultatyviausiu lygos futbolininku, tačiau kad taip įvyktų, jis turi būti aktyvesnis, greitesnis ir tikslesnis. Visų pirma, už M. Fridriką, su kuriuo pirmajame rate jis turėjo pakankamai daug akistatų.

Orų prognozė

Tokio karščio šiame sezone dar nebuvo, todėl teks kovoti ne tik su varžovu, bet ir oro sąlygomis. Sinoptikai prognozuoja 24 laipsnių šilumą bei trumpalaikio lietaus nedidelę tikimybę. Pūs lengvas trijų metrų per sekundę pietryčių vėjas.

P