fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Gargžduose – užtikrinta „Riterių“ pergalė

„Optibet A lyga“ 16 turo rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ išvykoje susitiko su Gargždų „Banga“. Antrame kėlinyje keturių įvarčių salvę iššovę „Riteriai“ rungtynes laimėjo rezultatu 4:0 (0:0). Įvarčius nugalėtojams pelnė Rokas Filipavičius, Tomaš Vestenicky, Gytis Paulauskas ir Dmytro Bilonogas.

Į Gargždus „Riteriai“ atvyko išretėjusiomis gretomis. Komanda dėl rungtynėse su „Šiauliais“ patirtų traumų neteko Felipės Brisolos ir Olaidės Badmuso, dėl diskvalifikacijos dvikovą su „Banga“ turėjo praleisti Matas Ramanauskas. Prie sąrašo žaidėjų, negalėsiančių padėti Gargžduose prisidėjo ir Mindaugas Grigaravičius.

Sostinės ekipos treneris Pablas Villaras į startinę sudėtį delegavo po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžusį Plameną Dimovą, antrose rungtynėse iš eilės nuo pirmų minučių aikštėje pasirodė ir jaunasis Deimantas Rimpa, į startinį vienuoliktuką pateko Rokas Filipavičius ir Tomas Dombrauskis.

Nepaisant patirtų nuostolių „Riteriai“ Gargžduose nuo pirmų minučių perėmė iniciatyvą ir aktyviais veiksmais stengėsi ieškoti spragų varžovų gynyboje. 4 minutę Lucas Dias smūgiavo į šeimininkų vartus, bet kamuolys užstrigo „Bangos“ futbolininkų kojų tankumyne.

8 minutę pavojingu išpuoliu atsakė ir Gargždų futbolininkai, tačiau Roberto Vėževičiaus smūgiuotas kamuolys į svečių vartų stačiakampį nepataikė.

14 minutę arti tikslo buvo G. Paulauskas, tačiau „Riterių“ puolėjo smūgį atrėmė „Bangos“ vartininkas Mantas Bertašius.

20 minutę jau „Bangos“ žaidėjas Pijus Srėbalius tolimu smūgiu patikrino „Riterių“ varto sargo Armanto Vitkausko budrumą, bet pastarasis užtikrintai susitvarkė su šiuo išbandymu.

Įpusėjus kėliniui „Riterių“ žaidimas šiek tiek išsiderino, su kamuoliu dažniau buvo „Bangos“ futbolininkai. Antroje kėlinio dalyje sostinės ekipos futbolininkams teko daugiau laiko darbuotis gynyboje, tačiau rimtesnių pavojų prie A. Vitkausko vartų nebuvo.

39 minutę „Riteriai“ po ilgesnės pertraukos turėjo galimybę atlikti perdavimą nuo kampinio gairelės, o po užsitęsusios atakos R. Filipavičiui pritrūko keliolikos centimetrų, kad pasiektų netoli varžovų vartų nusileidusį kamuolį.

44 minutę bene geriausią progą pasižymėti turėjo „Bangos“ futbolininkai. Vartus palikęs A. Vitkauskas netiksliai išsmūgiavo už baudos aikštelės ribų buvusį kamuolį, tačiau jį perėmęs Shogo Yoshikawa į be priežiūros paliktų „Riterių“ vartų stačiakampį nepataikė.

„Bangos“ legionierius Japonijos dar vieną puikią progą turėjo ir antro kėlinio pradžioje. 46 minutę jis smūgiavo galva, bet kamuolį nuo vartų linijos atmušė „Riterių“ gynėjas Akseli Kalermo. O jau po minutės „Riteriai“ surengė savo rezultatyvią ataką. L. Dias tolimu perdavimu atrado į varžovų baudos aikštelę įsiveržusį R. Filipavičių ir pastarasis tiksliu smūgiu nuginklavo M. Bertašių.

Išsiveržę į priekį „Riteriai“ iniciatyvos šeimininkams neatidavė ir neleido „Bangos“ futbolininkams grįžti į žaidimą. 54 minutę svečiai turėjo galimybę padidinti savo persvarą, bet P. Dimovas po perdavimo nuo kampinio gairelės galva smūgiavo tiesiai į „Bangos“ vartininką.

63 minutę pavojingą ataką surengė ir Gargždų futbolininkai, tačiau A. Vitkauskas paskutiniu momentu nutraukė E. Stočkūno reidą. Nepaisydami šio epizodo „Riteriai“ ir toliau aktyviai žaidė atakoje, o 69 minutę svečiai iš sostinės džiaugėsi antruoju įvarčiu. G. Paulauskas ir L. Diasas dešiniame atakos krašte surengė gražią ataką, „Riterių“ legionieriaus iš Brazilijos smūgiuotas kamuolys sudrebino virpstą, bet pirmas prie kamuolio suskubęs T. Vestenicky neklydo ir preciziškai tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą padidino svečių persvarą.

Trigubą keitimą atlikę šeimininkai pamėgino užgulti „Riterių“ vartus, o pastarieji naudojosi laisvomis erdvėmis varžovų aikštės pusėje ir rengė vieną kontrišpuolį po kito. 77 minutę po puikaus A. Dolžnikovo reido į vartus smūgiavo L. Dias, netrukus arti tikslo buvo į baudos aikštelę įsiveržęs Aleksandras Levšinas.

79 minutę T. Vestenicky tolimu smūgiu privertė padirbėti M. Bertašių, po kelių minučių jau A. Dolžnikovas iš kelių metrų nepramušė „Bangos“ vartininko. Vis dėlto galiausiai ir M. Bertašius buvo bejėgis. Po Armando Šveistrio perdavimo „Bangos“ vartininkas nepasiekė kamuolio, o G. Paulauskas iš kelių metrų pro šalį neprašovė. „Riterių“ puolėjui tai buvo jau 6-asis įvartis A lygoje šį sezoną.

„Banga“ dar bandė ieškoti laimės prie svečių vartų ir 85 min. netoli tikslo buvo R. Vėževičius, bet po „Bangos“ veterano smūgio kamuolys prašvilpė greta virpsto.

Baigiantis rungtynėms „Riteriai“ užtikrintai kontroliavo kamuolį ir daugiau progų pasižymėti varžovams nesuteikė, o patys, jau per teisėjo pridėtą laiką, pasižymėjo ir ketvirtą kartą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Valdemaras Borovskis atliko perdavimą į baudos aikštelę, o taip pat nuo atsarginių žaidėjų suolelio į aikštę žengęs D. Bilonogas stipriu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus.

Kitas rungtynes „Optibet A lygoje“ Vilniaus „Riteriai“ žais šį šeštadienį, kai LFF stadione priims Kauno rajono „Hegelmann“ ekipą.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, P. Dimov, A. Kalermo, A. Levšinas, Choco (76 min. V. Borovskij), T. Dombrauskis, D. Rimpa (46 min. T. Vestenicky), L. Dias (84 min. J. Lubas), R. Filipavičius (80 min. A. Šveistrys), A. Dolžnikovas (84 min. D. Bylonog), G. Paulauskas.

P