fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Banga“ – „Riteriai“: skirtingomis nuotaikomis

Praėjusį penktadienį Gargždų „Banga“ turėjo kuo džiaugtis. Atlaikę „Hegelmann“ spaudimą ir dvikovos pabaigoje patys įmušę pergalingą įvartį, gargdiškiai dar užtikrinčiau įsitaisė ant aštuntojo laiptelio ir dabar savo artimiausius varžovus iš Telšių lenkia penkiais taškais.

„Riteriai“ po dienos žaidė labai sunkias rungtynes prieš „Šiaulius“. Dėl traumų neteko kelių žaidėjų, neišlaikė turėtos persvaros ir buvo priversti tenkintis lygiosiomis.

Komandos rungtynes pasitinka skirtingomis nuotaikomis, tačiau klausimas – kokiomis tos rungtynės bus užbaigtos?

Data: 2022 m. birželio 21 d. 20:00 val.

Vieta: Gargždų miesto stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Naujienos

Nepaisant to, kad nuo paskutinių rungtynių prabėgo vos dvi dienos, „Riterių“ stovykloje naujienų netrūksta. Komanda dėl traumų neteko Felipės Brisolos ir Olaidės Badmuso, dėl diskvalifikacijos – Mato Ramanausko. Prie sąrašo žaidėjų, negalėsiančių padėti Gargžduose, galime pridėti ir Mindaugą Grigaravičių, nežaidusį ir prieš „Šiaulius“. Gera žinia ta, kad po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžta Plamenas Dimovas.

Dvikovoje su „Šiauliais“ „Optibet A lygoje“ debiutavo Daumantas Rimpa. Debiutinėse rungtynėse jis tapo vienu geriausiu dvikovos žaidėju.

Varžovas

Gargždų „Bangą“ iki šiol futbolo specialistai nurašo, tačiau tai daro visiškai be reikalo. Kai tik kažkas pažymi, kad „Banga“ neturi šansų“, komanda ima ir atima iš varžovų taškus arba būna labai arti jų. Kitaip tariant, „Bangos“ neįvertinimas daugeliui yra pats blogiausias įmanomas dalykas.

Gargždiškiai prieš būsimas rungtynes turi viena diena daugiau poilsio. Ar tai turės įtakos pačioms rungtynėms, kol kas spėlioti pernelyg sudėtinga.

Gargždų komandai atstovauja „Riteriams“ priklausantis Valdas Paulauskas. Galime pasidžiaugti, kad šis futbolininkas pastaruoju metu gauna daug daugiau trenerių pasitikėjimo ir žaidybinio laiko.

15 turas

„Riteriai“ rungtynes su „Šiauliais“ baigė lygiosiomis, „Banga“ iškovojo pergalę prieš „Hegelmann“.

„Riterių“ pasirodymas buvo labai permainingas. Atsargesnis pirmasis kėlinys ir vos du epizodai prie varžovų vartų, puiki antrojo kėlinio pradžia, perimta iniciatyva ir dėl traumos iškritus F. Brisolai, visiškai varžovams atiduota žaidimo kontrolė.

„Banga“ kantriai gynėsi. „Hegelmann“ buvo geresnė komanda aikštėje, tačiau itin pavojingų progų prie varžovų vartų nesukūrė. Tuomet po keitimo pasirodęs Modestas Vainikaitis kulniuku pelnė vieną gražiausių įvarčių per visą šį sezoną.

Tarpusavyje

7-5-2. Per keturiolika tarpusavio susitikimų „Riteriai“ savo sąskaitoje turi 50% laimėjimų. Vienas jų buvo pasiektas pirmojo rato akistatoje Vilniuje.

Tuomet labai sunkiai ieškoję kelių į pergalę „Riteriai“ tą kelią surado 88 minutę, kai po keitimo į aikštę žengęs Dmytro Bilonogas uždarė Aleksandro Levšino perdavimą.

Akistata

D. Bilonogas prieš V. Paulauską. Dmytro Bilonogas niekaip neįsitvirtina starto sudėtyje, todėl neabejotinai jis ir vėl stengsis būti kuo aktyvesnis. Gali būti, kad savo kelyje jis sutiks ir V. Paulauską, kuris norės pasirodyti klubui, kuriam ir priklauso.

Orų prognozė

Rungtynių metu prognozuojama 16 laipsnių šiluma. Nepaisant to, kad visą dieną pliaups lietus, sinoptikai prognozuoja, kad vakare jis nustos ir netgi išlįs saulė. Vis tik, itin malonu nebus, nes numatomas 12 metrų per sekundę šiaurės vakarų vėjas.